Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 04 Ağustos 2022 - 22:53 Yorum: 0

Meksika’da maden kazası: 5 işçi kurtarıldı, 10 işçi mahsur kaldı

Meksika'da dün yaşanan maden kazası sonrasında yeraltında mahsur kalan işçilerden 5'i kurtarılırken, 10 işçinin ise hala kurtarılmayı beklediği açıklandı.

Meksika’da maden kazası: 5 işçi kurtarıldı, 10 işçi mahsur kaldı

Meksika'da dün yaşanan maden kazası sonrasında yeraltında mahsur kalan işçilerden 5'i kurtarılırken, 10 işçinin ise hala kurtarılmayı beklediği açıklandı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise mahsur kalan madencilerin kurtarılması için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Meksika'nın kuzeyinde bulunan Coahuila eyaletinde yer alan Sabinas şehrindeki kömür madeninde dün yaşanan kazada, 60 metre derinlikteki bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Kazanın ardından madeni su basarken, 15 işçinin içeride mahsur kaldı, 1 işçinin ise madenden çıkarak kurtulmayı başardı.

Olay üzerine çeşitli sivil savunma ekipleri ve güvenlik güçleri madene gelerek mahsur kalan madencilerin kurtarılması için operasyon başlattı. Yürütülen operasyon sonucunda şimdiye kadar 5 madencinin yaralı halde kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı ve 2'sinin tedavileri sonrası taburcu edildiği bildirildi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, yaşanan bu talihsiz kaza sonrası yürütülen kurtarma çalışmaları hakkında başta madencilerin yakınları ve tüm kamuoyunun bilgilendirilmesine öncelik verildiğini ifade etti.

Obrador, mahsur kalan madencilerin kurtarılmasını canı gönülden istediğini ifade ederek, bu konuda gerekli olan her şeyin yapılacağını söyledi. Konuşmasında kazayla ilgili temel bilgilere sahip olduklarını ve madenin sorumlularının kimler olduğunun bilindiğini ifade eden Obrador, kazayla ilgili soruşturmanın daha sonraya bırakıldığını çünkü şu anda önceliklerinin madencileri kurtarmak olduğunu belirtti.

Meksika Ulusal Sivil Koruma Koordinatörü Laura Velazquez Alzua ise, kurtarma operasyonuna silahlı kuvvetler, Ulusal Muhafızlar ve çeşitli sivil savunma kuruluşlarından toplam 230 personelin katıldığını bildirirken, zamanın çok değerli olduğunu bu yüzden uyumaksızın gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan, Meksika'nın Coahuila eyaletindeki bir kömür madeninde 2006 yılında meydana gelen faciada 65 madenci hayatını kaybetmiş, sadece 2 madencinin cesedine ulaşılabilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber