Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 18 Nisan 2022 - 11:23 Yorum: 0

Meksika’daki orman yangınında 4 kişi hayatını kaybetti

Meksika'nın Oaxaca eyaletinde çıkan orman yangınında söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika’daki orman yangınında 4 kişi hayatını kaybetti

Meksika'nın Oaxaca eyaletinde çıkan orman yangınında söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika'nın güneyindeki Oaxaca eyaletinin Magdalena Peasco kasabası yakınlarında Cumartesi günü çıkan orman yangınında söndürme çalışmalarına katılan 4 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer alevlerle mücadelenin bölge itfaiye ekiplerinin yanı sıra yerel halkın da desteğiyle sürdürüldüğünü ancak yangının henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi.

Meksika Ulusal Orman Komisyonu (Conafor) tarafından yapılan açıklamada, 17 Nisan Pazar günü itibarıyla ülkenin farklı bölgelerinde aktif 50 orman yangını olduğu ve bu yangınlarda toplam 2 bin 16 itfaiyecinin görev yaptığı belirtildi. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki iki büyük yangından biri olan Nuevo Leon eyaletinin Santiago şehrindeki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgede başlayan yağmurun söndürme çalışmalarına katkı sağladığı ifade edildi.

Kuzeydeki diğer büyük orman yangını olan Tamaulipas eyaletindeki El Cielo Ekolojik Parkı'nda 17 Mart'ta başlayan yangında ise alevlerle mücadele hala devam ediyor. Şimdiye kadar 5 bin hektar ormanlık alanın kül olmasına sebep olan yangının yüzde 75'inin kontrol altına alındığı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber