Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 13 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Meksikalı güreşçiler kamp için Edirne'yi seçti

Meksika milli güreş takımları, Pan Amerika Oyunları ile Dünya Şampiyonası'na Edirne'de hazırlanıyor- Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ocak:- "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendi ülkemizdeki sporcularımıza hizmet ederken dünyadaki tüm sporculara

Meksikalı güreşçiler kamp için Edirne'yi seçti

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Meksikalı milli güreşçiler, kamp için "güreşin başkenti" olarak anılan Edirne'yi seçti.

Amerika'dan sporcuların katıldığı 1940 yılından bu yana 4 yılda bir yapılan Pan Amerika Oyunları ile Dünya Şampiyonası'na hazırlanmak üzere Meksika bayan ve erkek milli takım sporcuları Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Kel Aliço Güreş Eğitim Merkezi'nde kampa girdi.

Edirneli güreşçilerle günde çift idman yapan konuk güreşçiler, karşılaşmalara bir hafta boyunca Edirne'de hazırlanacak.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının ülkedeki sporculara hizmetin yanı sıra dünya sporcularına da kucak açmaya devam ettiğini söyledi.

Özellikle geleneksel yağlı güreşte merkez konumundaki Edirne'nin, yabancı ülkelerdeki güreşçilerin de idmanı için gözde haline geldiğini ifade eden Ocak, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendi ülkemizdeki sporcularımıza hizmet ederken dünyadaki tüm sporculara da kapılarımızı açık tutuyoruz. Bu imkanlarımızı öncelikle kendi çocuklarımıza sunarken, yabancı sporculara da sunuyoruz. Geçen yıl Brezilya Milli Takımı'nı ağırlamıştık bu yıl da Meksika Milli Takımı'nı ağırlıyoruz. Güreşin muhteşem bir şekilde yaşandığı Edirne'de normal minder güreşine de bakanlık olarak, valilik ve il müdürlüğü olarak destek veriyoruz."

 

- "Bütçeden en büyük pay güreşe"

 

Ocak, Edirne'de Trakya Birlik ve Edirne Belediyesinin güreş kulüpleri olduğunu, az sayıda olsa da kulüplerin oldukça önemli başarılara imza attığını söyledi. 

Trakya Birlik takımının geçen haftalarda Türkiye şampiyonu olarak başarıya adını yazdırdığını vurgulayan Ocak, şunları anlattı:

"Bu bizim için gurur vesilesidir. Bu doğrultuda biz kulüplerimize her türlü desteği verirken, yabancı ülkelerden sporcuların da kentimizi seçmesi bizim için onur vesilesidir. Bütçemizin önemli bölümünü güreşi desteklemek için ayırıyoruz. Edirne güreşte aşama kaydediyor. Eğitim merkezimizde yetişen 30 güreşçinin gelecek günlerde adlarını şampiyonalarda yazdıracağına inanıyorum. Federasyon ve branşlar içerisinde en büyük bütçeyi güreşe ayırıyoruz. Diğer branşları da önemsiyoruz ancak güreşte başarı geldiği için ve olimpik branş olması hasebiyle güreşe desteğimiz artacak."

Meksika Güreş Milli Takımı Antrenörü Manolo Rubio da Pan Amerikan Oyunları ve Dünya Şampiyonası çalışmaları için Edirne'yi seçtiklerini söyledi.

Güreşte marka durumundaki Edirne'de iyi bir kamp dönemi geçireceklerine inandığını ifade eden Rubio, "Edirne yağlı güreşte olduğu gibi minder güreşinde de çok iyi. Bundan sonraki kamplarımızı burada yapmaya karar verdik" dedi.

Güreş İl Temsilcisi Önder Yücel ise Meksika Milli Güreş Takımı'nı Edirne'de ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.

 

ETİKETLER: Meksika , güreş , hazırlık
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber