Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 05 Ağustos 2015 - 12:32 Yorum: 0

Melekbaba İsmine yakışır bir türbe ve kabir yapılacak

Malatyamızda çevre yolunun altında bulunan ismiyle müsemma Melekbaba mahallesine ismini veren mezar çevresinde, Battalgazi Belediyesi tarafından yeni düzenleme yapılacak.

Melekbaba İsmine yakışır bir türbe ve kabir yapılacak

Malatyamızda çevre yolunun altında bulunan ismiyle müsemma Melekbaba mahallesine ismini veren mezar çevresinde, Battalgazi Belediyesi tarafından yeni düzenleme yapılacak.  Melekbaba İsmine yakışır bir türbe ve kabir yapılması için çalışma yapacaklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerekli kamulaştırmaların yapılarak Melekbaba’nın şahsına yakışır bir türbe yapılacağını söyledi.

     Melekbaba Çevreyolunun altında bulunan mahalleye  ismini veren Melekbaba kabrinde yeni çalışmalar yapılacak. Yıllarca Malatya halkı tarafından saygıyla anılan Melekbaba’nın kabrinin bulunduğu alan Kuzey Kuşak yolunun geçmesi ve yol üstünde kalması nedeniyle yeri değiştirilecek. Kabrin hemen arkasında bulunan evin kamulaştırılması  başlatılırken, Melekbaba’nın maneviyatına layık bir türbe yapılacak.

Yapılacak çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ve ilgili Müdürler ile birlikte incelemelerde bulundu.  Battalgazi Belediye Başkanı ve ekibine eşlik eden Hidayet mahallesi muhtarı Engün Güleç yaptığı açıklamada: “Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum.İnce nazik düşüncelerinden dolayı viran olmuş terkedilmiş melekbaba mezarı türbesine sahip çıktıkları için mahallem adına sonsuz teşkkür ediyorum.” dedi.

Alandaki çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra çalışmalara başlayacaklarını belirterek şu ifadelerde bulundu: “Melekbaba ismi ile anlaşıldığı gibi melek gibi bir insanın baba ünvanıyla tarikat  mertebesindeki  ifadesinin halk nezdindeki tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. Burası bir semtte ismini vermiş  bir mekan.Bu mekanın bakımsız olması noktasında daha düzgün bir hale getirilme konusunda neler yapabiliriz muhtarımızla birlikte bunun çalışmasını yapıyoruz.Bu bölgede kuşak yolunun geçmesi hasebiyle yol üzerinde kalması nedeniyle,melekbaba mezarının arka tarafındaki evi kamulaştırarak melekbabanın şahsına yakışır bir türbe olarak güzel bir kabir yapma aşamasındayız.Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra Belediyemiz Kültür Müdürlüğüne verdiğimiz  talimatlar doğrultusunda  çalışmalarımızı başlatacağız” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber