Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

Melikgazi Belediyesi atık lastikleri ekonomiye geri kazandırıyor

Melikgazi Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi...

Melikgazi Belediyesi atık lastikleri ekonomiye geri kazandırıyor

Melikgazi Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi olarak kullanımını sağlıyor.

Melikgazi Belediyesi Temizlik Hizmetleri Geri Dönüşüm görevlileri, atık piller, bitkisel ve madeni atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıkları topladıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasını da gerçekleştirerek hem ekonomiye katkı hem de çevre kirlenmesine engel olunduğunu söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehir genelinde atık lastiklerin toplanıp, ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği zemini sağladıklarını kaydetti.

Yapılan çalışmayla hem çevreci bir yaklaşım sergilediklerini hem de ham madde olarak değerlendirilmesini sağlayarak ekonomiye katkı sağladıklarını bildiren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; konu ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Melikgazi Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için özel sektör ile işbirliği içinde çalışma yapmaktayız. Atık lastikleri ekonomiye kazandırırken aynı zamanda, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber