Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Eylül 2016 - 14:43 Yorum: 0

Melikgazi Belediyesi tarihi camileri restore edecek

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Altıntepe Camileri'nde aslına uygun olarak onarılıp...

Melikgazi Belediyesi tarihi camileri restore edecek

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Altıntepe Camileri'nde aslına uygun olarak onarılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında tarihi mekanların günümüz hizmetine kazandırılması için ağırlıklı bir program hazırladıklarını ve son 16 ayda 14 tarihi mekanda çalışmanın tamamlandığını, 12 tarihi yapıda devam ettiğini, 21 tarihi yapının ise proje kapsamında olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilecek çalışma ile aslına uygun olarak onarılacağını belirtti. Aslına uygun olarak onarılacak tarihi camilerin gelecek kuşaklara emanet edileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Melikgazi Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu, ve Altıntepe Camileri'nde restorasyon çalışması yapılacaktır. Tarihi yapıların onarılmasının yanı sıra çevre düzenlemesi ve otopark alanları da oluşturulacaktır. Bu çalışma kapsamında yapılarda dış cephe temizliği, derz tamiri, iç mekan düzenlemesi, sıva ve boya işleri, su yalıtım, aydınlatma, abdesthane ile tuvaletler oluşturulacaktır. Tarihi mekanların çevre düzenlemesi, yeşil alan oluşturulması ve otoparklar inşa edilerek bir bütün çalışma yerine getirilecektir. Çevre düzenlemesi kapsamında 1400 metrekare park alanı, oyun grupları ve kamelyalar oluşturulacaktır. Engelliler için özel geçiş yolları yapılacaktır. Melikgazi Belediyesi yine iki tarihi mekana dokunuş yaparak tarihi kültür mirasa sahip çıkarak gelecek kuşaklara emanet edecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber