Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

Melikgazi Belediyesi Tarihi Kentler Birliği üyelerine ev sahipliği yapacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen "Kültürel Birikimin Korunmasına Yönelik Eğitim...

Melikgazi Belediyesi Tarihi Kentler Birliği üyelerine ev sahipliği yapacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen "Kültürel Birikimin Korunmasına Yönelik Eğitim Programı'na bu yıl Melikgazi Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağını söyledi.

Eğitim programı ile tarihi yapıların korunmasında başarılı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarıyla model teşkil etmiş belediye faaliyetlerinin yerinde incelendiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin, son iki yılda gerçekleştirdiği tarihi yapı onarımları ile referans belediye seçildiğini ifade etti. Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Belediye olarak, son iki yıldır gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar ile adeta tarihi mekanların koruyucu ve kollayıcısı olduk. Bu örnek alınacak çalışmalar Tarihi Kentler Birliğince eğitim çalışmasına alınmıştır. Çünkü son iki yıldır 15 tarihi yapıyı onardık ve hizmete sunduk. Bu çok ciddi bir çalışmadır ve yapılanlar dikkate alınarak örnek gösterilmektedir. Bu, Melikgazi belediyesi için bir kazanç ve başarıdır. Bu eğitim toplantısında, 433 üye belediyesi olan Tarihi Kentler Birliği'ne bağlı belediyelerin teknik kadrolarına, "Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği" başlığı ile, Belediyemizin yaptığı çalışmalar anlatılacaktır. Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirilmiş olan çalışmalar bizzat gezilecektir. 28-30 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan programda, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması adına Melikgazi belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hem seminerlerle hem de alanlarda teknik personellerince anlatılacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber