Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Türkiye 20 Eylül 2018 - 15:08 Yorum: 0

Melikgazi Belediyesi’nden 6 bin kişilik aşure ikramı

Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı, bugün Hunat Camisi...

Melikgazi Belediyesi’nden 6 bin kişilik aşure ikramı

Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı, bugün Hunat Camisi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Vatandaşlara Bizzat Aşure İkramında Bulundu

12 çeşit gıda malzemenin bulunduğunu ve 6 kazanda pişirilen yaklaşık 6000 kişilik aşure ikramının vatandaşlar tarafından büyük bir ilgili ile karşılandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara bizzat dağıtım alanında kepçe ile aşure ikramında bulunarak onlarla sohbet etti esnaf ziyaretlerinde bulundu.

12 Çeşit Birbirinden Farkı Madde Birleşmesinden Tatlı Oluşuyor

Bugün Muharrem ayının 10. Günü olduğunu zaten aşure "nin kelime anlamının da 10 olduğunu ve Aşure gününde ikram etmenin birlik ve beraberliğe, sıkıntıların giderilmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç "Bugün ilk gün mümkün olduğunca semtlerde aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün Hunat Camisinin doğu ve batı kapıları olmak üzere iki ayrı yerde 6000 kişilik aşure ikramında bulunduk. 12 çeşit birbirinden farklı maddeyi bir kazanda birleştirerek, tatlı bir ürün elde ediyoruz. Bu farklılık bir araya gelerek bir güzellik ve tatlılık oluşturmasından mana çıkarmalıyız. Tıpkı Anadolu kültür ve miras zenginliğinin bir araya gelmesi gibi. Bu bir sosyal paylaşımdır. Birlik ve beraberliğimizin harcıdır. Bu tür sosyal paylaşım ve dayanışma etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Her Yıl Geleneksel Hale Getirilen

Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlarda Başkan Memduh Büyükkılıç" a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan bu organizasyonun her semtte yapılmasının çok olumlu bir etkinlik olduğunu ifade ettiler.

Başkan Büyükkılıç, daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek, sohbet edip belediye çalışmaları hattında memnuniyetlerini sordu.

Aşure İkramı etkinliğine Kayseri Milletvekili ve önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopur, Belediye Müdürleri, Mahalle Muhtarları iştirak ettiler.

Melikgazi Belediyesi’nden 6 bin kişilik aşure ikramı

Melikgazi Belediyesi’nden 6 bin kişilik aşure ikramı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber