Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

Melikgazi’de sonbahar ağaçlandırma çalışmaları başladı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı sonbahar dönemi fidan dikim çalışmalarına halkın ve öğrencilerin de katılımı ile devam...

Melikgazi’de sonbahar ağaçlandırma çalışmaları başladı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı sonbahar dönemi fidan dikim çalışmalarına halkın ve öğrencilerin de katılımı ile devam ettiğini, binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

2016 yılında ilçenin ağaçlandırılacak alanları tespit ederek planladıklarını ve planlama üzerinden çalışmaların bölge halkı ve öğrencilerin katılımı ile devam ettiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Ekim ayında başlayan fidan dikim çalışmalarının Kasım ayı sonuna kadar devam edeceğini ve her gün fidan dikilecek alan ile miktarların planlandığını kaydetti.

Konaklar Mahallesinde Atlas koleji 7. Sınıf öğrencileri katılımı ile 250 fidanı toprak ile buluşturduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Atlas Kojinde eğitim alan 52 öğrencinin katılımı ile büyük bir şevk ve heyecan ile karaçam ve sedir fidanın dikimi gerçekleştirdik. Her öğrenciye diktikleri fidanları zimmetledik. Onlarda buraya gelip hem piknik yapacaklar hem de fidanlarını sulayacaklar. Melikgazi Belediyesi olarak rastgele ağaçlandırma yapmıyoruz. Alanı ve ağaç türlerini yükseklik ve mevkiye göre belirliyoruz. Her fidanın bakım ve sulanması belediyemizce gerçekleştirilecektir." dedi.

Öğrencilerden fidanları gelip sulayacaklarını ve bakımlarını yapacaklarına dair söz aldığını kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu tür etkinlikler ile hem öğrencilerin hem de mahalle sakinlerin belediye çalışmalrına ortak ettiklerini sözlerine ekledi.

Sosyal bilgiler öğretmeni Nuh Karagöz ve öğrenciler fidan dikimi ile hem çevreci bir etkinlik gerçekleştirdiklerini hem de Hz. Peygamberin sünnetini yerine getirdiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber