Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 09 Mart 2021 - 08:53 Yorum: 0

Meme altından yarım karış kesiden girilerek 5 tıkalı damarı değiştirildi

Tır operatörü Bayram Doğan Doğru'nun (60) hayati risk oluşturan tıkalı 5 damarı, göğüs kemiği kesilmeden değiştirildi.

Meme altından yarım karış kesiden girilerek 5 tıkalı damarı değiştirildi

Tır operatörü Bayram Doğan Doğru'nun (60) hayati risk oluşturan tıkalı 5 damarı, göğüs kemiği kesilmeden değiştirildi. Doğru, İzmir Kent Hastanesinde meme altında açılan yarım karışlık kesiden girilerek 5 damarına yapılan bypass ile sağlığına kavuşurken, Doç. Dr. Cüneyt Narin, "Bu yöntem normal hayatına kısa sürede kavuşmak, hatta ağır vasıta kullanan hastamız gibi işine erken dönmek isteyenler için önemli bir tercih nedeni" dedi.

Aliağa ilçesinde yaşayan bir çocuk ve bir torun sahibi Tır operatörü Bayram Doğan Doğru (60), geçtiğimiz günlerde şiddetli göğüs ağrısı nedeniyle bir hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucu 5 damarının tıkalı olduğu belirlenen Doğru'ya acil ameliyat önerildi. Klasik yöntemle göğüs kemiği kesilerek yapılacak ameliyata yanaşmayan Doğru, alternatif aramaya başladı. Bu alternatifin meme altı bypass yöntemi olduğunu ve İzmir Kent Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından yapıldığını öğrenen Doğru, hiç zaman kaybetmedi. Soluğu hastanede alan Doğru, yapılan muayene ve tetkikler sonunda ameliyata alındı. Meme altından kaburgalar arasından girilerek Doğru'nun tıkalı 5 damarı bacak, kol ve memeden alınan sağlıklı damarlarla değiştirildi.

Ayni zamanda şeker hastası

2005 yılından bu yana şeker hastalığı tedavisi gören Doğru'nun işinin başına erken dönebilmek için bu yönetimi tercih ettiğini belirten Doç. Dr. Narin, şunları söyledi:

"Bu tip ameliyatlar tüm dünyada ve ülkemizde, hastaların da istemleri doğrultusunda yaygınlaşıyor. Özellikle erken dönemde iş hayatına ve sosyal ortama dönme arzusunda olan genç hasta grubu ile bakım desteği konusunda refakatçi sınırlaması olan ileri yaş grubu bireyler için meme altı bypass ameliyatlarının göğüs kemiği açılarak yapılan klasik bypass ameliyatlarına göre önemli üstünlükleri var. Ameliyat küçük bir kesiden gerçekleştiği için hastanın iyileşme süresi 6 hafta yerine 5 güne iniyor, hasta rahatlıkla sağına, soluna dönüp yatabiliyor. Ameliyattan sonra hasta isterse araba bile kullanabilir. Klasik yöntemde bu mümkün değil. Hastamız Bayram Doğan Doğru da ağır vasıta kullanan bir kişi. İşinden uzak kalamayacağı için bu yöntemi tercih etti ve kısa sürede normal yaşamına döndü. Artık tırın yönetimine geçebilir."

Öte yandan, ağrı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan anjiyoda 5 damarının tıkalı olduğunun ortaya çıktığını belirten Doğru, "5 damarın değişeceği bir ameliyat beni çok korkuttu. Aylarca işime dönemeyeceğimi düşündüm. Meme altından bypass yöntemi aklıma çok yattı. İyi ki de bu ameliyatı olmuşum. Kısa sürede ayağa da kalktım işime de dönebildim. Doktoruma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber