Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 14:53 Yorum: 0

MEMGE’de kurs devam ediyor

Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği...

MEMGE’de kurs devam ediyor

Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile aşçılık, pastacılık-tatlıcılık, pidecilik ve servis elemanı yetiştirme kursunda eğitimler devam ediyor.

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında açılın aşçılık kursunda 21, pastacılık-tatlıcılık kursunda 22, pidecilik kursunda 15 ve servis elemanlığı kursunda da 20 olmak üzere toplam 78 kursiyer eğitim alıyor.

Kursun çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Kursumuz 8 Mayıs tarihinde açıldı. Projemizin sahibi biz olup, proje ortağımız ise İlkadım Belediyesi'dir. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'un destekleriyle Türkiye'nin gündemine gelen en prestijli proje oldu. Bu çapta Türkiye genelinde ikinci bir proje yok" dedi.

Kursa 15-29 yaş arası gençlere eğitim verdiklerini ifade eden Balcı, "Kursumuzda ayrıca KOSGEB ile girişimcilik eğitimi projemi imzalamış olup, hafta sonları kursiyerlerimiz girişimcilik kursu alarak kendiişlerini kurabilme bilgisine sahip olacaklar. Şu anda 3 kursiyerimiz özel bir otelde çalışıyor. Başka mekanlarda çalışan kursiyerlerimiz de var. Kursiyerlerimizin bir kısmı da kendi işyerlerini kuracaklar. Tek arzumuz kursiyerlerimizin hepsinin istihdam sahibi olmasını istiyoruz. İlkadım Belediyemiz ile burayı bir eğitim yuvasına çevirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Projelerine diğer kurumların da destek verdiğini belirten Balcı, "Bu projemize proje ortağımız İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok başta olmak üzere İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve diğer kamu kurum ve kuruluş çalışanları da kurs verdiğimiz alana gelerek desteklerini esirgemektedir" şeklinde konuştu.

MEMGE’de kurs devam ediyor

MEMGE’de kurs devam ediyor

MEMGE’de kurs devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber