Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ağustos 2014 - 09:52 Yorum: 0

Memleketim Darende'de bulunmaktan çok mutluyum

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i makamında ziyaret etti.

Memleketim Darende'de bulunmaktan çok mutluyum

MALATYA/DARENDE - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı (Darendeli) Prof. Dr. Eyüp Gümüş Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i makamında ziyaret etti.

Beraberinde bakanlık bürokratları ile Darende’de incelemelerde bulunan Gümüş, kısa bir süre önce kendisini makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı kutlayan Eser’e iade-i ziyarette bulundu.

Nezaketinden dolayı Gümüş’e teşekkür eden Eser, “Değerli müsteşarımızı babaocağında ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayız” dedi.

Eser, müsteşar Gümüş’ten Darende’nin sağlık alanındaki sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi ile ilçenin diğer konulardaki hizmetlerine katkı sunacağını ifade etti.

Başkan Eser’in Darende’ye güzel katkılar yapacağına inandığını belirterek görevinde başarılar dileyen Gümüş, “Bugün memleketim Darende'de bulunmaktan çok mutluyum. Bizler görevimiz hasebiyle sağlık hizmetlerini insanlarımız için çok daha rahat, konforlu hale getirmeye çalışıyoruz, yine Darende’miz ülkemizin önemli merkezlerinden burada da güzel bir hastanemiz var buradaki yetkililerin de bizlerden mutlaka istekleri olacaktır. Bunları yerine getirmek bizlerin boynunun borcu. Darende’deki bir hastamızın çok üst düzey durumlar dışında Malatya’ya gitmemesi lazım. Eskiden bir köyden vatandaşımız hastanelere ulaşamadan hayatını kaybederken bugün gerek fiziki gerek personel altyapılarımızla Darende’mizde de ciddi ameliyatlar, müdahaleler yapılmakta olduğunu görüyoruz. Tabii ki buda ülkemizin gücüne ve zenginliğini gösteriyor. İlçemizde varsa eksiklik gerek cihaz gerek personel gerek ilave tesis yönünden onları değerlendireceğiz ve yapılması gerekeni yapacağız. Bunun yanında Malatya’mızda da bugün görüşmelerimiz olacak Malatya genelindeki sağlık yatırımlarımızı da planlıyoruz” diye konuştu.

Müsteşar Gümüş’e ziyareti anısına plaket takdim eden Eser; “Sayın müsteşarımız Darende’mizi ziyarete gelmiştir kendisi meslektaşımızdır, hemşerimizdir. Müsteşarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sayın müsteşarımız sıradan bir ilçenin değil, hakkında 3 ciltlik kitap yazılmış Darende’nin evladıdır” ifadelerini kullandı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş’u ziyaret eden Gümüş, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde incelemede bulundu. Başhekim Erhan Berk'ten bilgi alan Gümüş, hastalarla da yakından ilgilendi. Gümüş, personel ile birlikte öğle yemeğine de katıldı. Hastanenin gayet iyi şartlarda hizmet ettiğini belirten Gümüş daha iyi olması için katkı sunacaklarını da belirtti.

Daha sonra Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i ziyaret eden Gümüş, vakfın yaptırarak Sağlık Bakanlığı’na devrettiği hastanenin bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti. Hastanenin Darende’ye kazandırılmasından dolayı teşekkür eden Gümüş daha sonra Somuncu Baba Külliyesi’nde ziyaretlerde bulundu. 

Babaocağı Karaoğuz Mahallesi’nde akrabalarıyla biraraya gelen Gümüş, hatıralarını yadetti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber