Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Ekim 2016 - 13:08 Yorum: 0

Memur olarak atanan engelli, daha sonra yaş engeline takıldı

Engelli memur alımı 2016 kura çekimiyle ataması yapılarak göreve başlatılan engelli genç, 18 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle yaş engeline takıldı.

Memur olarak atanan engelli, daha sonra yaş engeline takıldı

Engelli memur alımı 2016 kura çekimiyle ataması yapılarak göreve başlatılan engelli genç, 18 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle yaş engeline takıldı. İki gün çalışan genç, "pardon" denilerek evine gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 2016/1 EKPSS kura çekimi soncunda önce Bayburt'a atanan, daha sonra Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi'ne alınarak yardımcı hizmetli olarak işe başlayan yüzde 55 zihinsel engelli Niyazi Bayrak'ın memurluk sevinci 2 gün sürdü. 18 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle kazanılmış hakları geri alınarak ataması iptal edildi.

Bafra'da bir balıkçıda asgari ücretle çalışan 4 çocuk babası Hasan Bayrak, oğlunun mağduriyetinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Ataması yapılan çocuğunun göreve başlamasıyla büyük bir sevinç yaşayan Hasan Bayrak, şimdi ise yetkililerden gelecek haberi bekliyor.

Hasan Bayrak, "Çocuğum engelli ve biz engelli sınavına başvurduk. Cumhurbaşkanımız, eşi Emine hanımla beraber kurayı çektiler. Kurada benim çocuğum da çıktı. Kurada Bayburt çıktı ve çok sevindik memur oldu diye. Sonra Bayburt'tan Samsun'a aldırdık. Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi'nde işe başladı, iki gün çalıştı. 18 yaşından 1.5 ay eksikliği olduğu için sigortası açılmıyordu. Benim üzerime görünüyordu. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Çocuğumun benim üzerimden sigortasını düşüremiyoruz, ne yapmamız gerekiyor diye. Onlar da "biz size 1 hafta içerisinde sonucu bildireceğiz" dediler. 3-4 gün sonra Samsun'dan bizi çağırdılar, elimize bir kağıt verdiler ve "yanlışlık olmuş, çocuğunuzun 1 buçuk ay var yaşının dolmasına. 18 yaşını doldurmadığı için işe giremez" dediler. Çocuğun bütün haklarını da elinden aldılar. Bize verdikleri kağıtta göre daha şansı yokmuş. 18 yaşından gün alması gerekiyormuş. Biz müracaat ettiğimizde bize bildirselerdi ona göre önlem alırdık. Bize hiç bir şey bildirilmemiş, çocuğumun kurası her şeyi verilmiş fakat işe başladıktan sonra bize dediler ki "senin çocuğunun yaşının dolmasına 1 buçuk ayı var." 18 yaşından gün alması lazım, o yüzden çalışamazmış. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Çocuğum mağdur durumda. Kazanılmış hakkı elden etti. Bütün yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Yaşadığı durumdan etkilenen genç ise bir açıklama yapmadı.

Milli Eğitim'den açıklama

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "2016/ 1 EKPSS personel atamaları çerçevesinde ilimizde yerleştirmesi yapılan Niyazi Bayrak'ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. maddesinde belirtilen "18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanunu'nun 12. maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla devlet memurluklarına atanabilirler" şartı taşımadığı tespit edilmiş ve ataması iptal edilmiştir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber