Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ağustos 2017 - 00:28 Yorum: 0

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Yeni ve makul bir teklif bekliyoruz”

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara yapılması planlanan zam oranı için, "Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3'lük...

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Yeni ve makul bir teklif bekliyoruz”

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara yapılması planlanan zam oranı için, "Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3'lük teklifine kapalıyız. Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni makul ve makbul bir teklif bekliyoruz" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı bir televizyon programında 4.Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini değerlendirdi. Tekliflerinin net olduğunu ve bu tekliflerin ısrarcısı olacaklarını kaydeden Yalçın, kamu görevlilerinin artık refah sınırında bir ücret alması gerektiğinin altını çizdi.

"Refahın adil paylaşıldığı bir sistem istiyoruz"

Masada yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3'lük teklifine kapalıyız. Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni teklifinizi bekliyoruz. Cebimiz açık, kapımız açık" ifadelerini kullandı.

Hükümet tarafın tarafından dillendirilen, "enflasyona ezdirmedik" cümlesinin bir illüzyona tekabül ettiğini belirten Yalçın, refahın adil paylaşıldığı, enflasyonda Türk tipi eşel mobil sisteminin devreye sokulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

"Tekliflerimizin ısrarcısıyız"

Memur-Sen'in "Helal gıda" tekliflerine ilişkin gelen bir soruya ise Yalçın şu şekilde cevap verdi:

"Helal Gıda Sertifikası, sadece ülkemizde değil küresel düzlemde de aranan, istenen bir belgedir. Kamu görevlilerimizin, helal gıda noktasında tahminen değil tescilen bir teminata sahip olmasını istiyoruz."

"4/B ve 4/C'lilere kadro verilsin"

4/C, taşeron işçiliği, sözleşmeli istihdam gibi; insanca yaşamayı, insanı yaşatmayı zorlaştıran istihdam türlerinin halen uygulandığına vurgu yapan Yalçın, "4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadro beklentisi karşılanmalıdır. Taşeron işçilere verilen kadro sözü de yerine getirilmelidir. Kadrosuz değil, sorunsuz istihdamın hedeflensin" açıklamalarında bulundu. (CNR-

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber