Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Haziran 2018 - 18:08 Yorum: 0

Memur-Sen Konfederasyonundan seçim sonucuna ilişkin açıklama

Memur-Sen Konfederasyonu (Memur-Sen), 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucuna ilişkin açıklamada bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonundan seçim sonucuna ilişkin açıklama

Memur-Sen Konfederasyonu (Memur-Sen), 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucuna ilişkin açıklamada bulundu.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, "24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'yle milletin siyasetin tartışmasız tek hakemi, egemenliğin kayıtsız şartsız hakimi olduğu bir kez daha kayıt altına alınmıştır. Seçim süreci, seçimlere katılım oranı ve seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından adayların, partilerin ve toplumun farklı kesimlerinin seçime ve sonuçlarına dair açıklamaları, Türkiye'de demokrasiye olan inancın derinliği, demokrasi kültürü noktasında ulaşılan seviye yönüyle demokrasi konusunda kendilerini bize ders verecek konumda gören ülkelere örnek olacak ve ders verecek konumda olduğumuz tescillemiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı:

'Sandığa gitme oranının 86,5 gibi rekor bir düzeyde gerçekleşmesi, 15 Temmuz'da millet iradesini ve devlet idaresini korumak için alanları dolduran milletimizin demokratik tercihini sandığa yansıtmak, kendisinin onayıyla değişen yeni hükümet sisteminin kuruluşuna tercihiyle destek olmak konusundaki hassasiyetini de yansıtmaktadır. Diğer taraftan gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse milletvekilliği seçimlerinde oluşan tablo, hükümet sistemi değişiklinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu da ortaya koymuştur. Memur-Sen olarak 16 Nisan referandumunda "Türkiye'nin "koalisyon dayatmalarından kurtulması" gerekçesinin de aralarında bulunduğu nedenlerle ortaya koyduğumuz "evet" kararımızın, hem doğruluğunu hem de milletin iradesiyle uyumluluğunu bu tablo ortaya koymaktadır. Milletimiz 24 Haziran'da hür ve bağımsız bir şekilde sandığa yansıttığı iradesiyle istikrardan vazgeçmeyeceğini ve "yeni, büyük ve güçlü Türkiye" için ter dökenlere yetki vereceğini aksi iddia edilemez bir biçimde bir kez daha göstermiştir. 24 Haziran seçimlerinin kesinleşmesiyle fiilen hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte "vesayet aparatlarından arınmış, koalisyon tehdidinden sıyrılmış, yasama ve yürütme arasındaki görev farklılıkları netleşmiş, kuvvetler ayrılığının olması gerektiği şekilde inşasını sağlamış Türkiye" gerçeğinin üreteceği fırsat ve imkanları, en yüksek düzeyde ve en etkin şekilde kullanarak hem yeni Türkiye hem de "Dünya 5'ten büyüktür" paradigmasını ilişkin yeni dünya hedefine doğru daha hızlı bir yolculuk gerçekleştirileceğine inanıyoruz. 24 Haziran seçim sonuçları FETÖ'ye destek olup, FETÖ'cüleri koruyanlara, PKK'ya hendek ve tünel kazdıranlara, terörü ve terör örgütlerini palazlandıranlara, sahne arkasında DEAŞ'la birlikte senaryo yazanlara "bu kirli stratejilerden ve ikircikli taktiklerden vazgeçin" uyarısıdır."

Açıklamada 24 Haziran seçimlerinin döviz kuru, faiz oranı, ihanet tezgahı ve terör örgütleri gibi farklı şekillerde ve içeriklerle Türkiye'ye operasyon yapma peşinde olanların heveslerini kursaklarında bıraktığının altı çizilerek, "Millet, Türkiye, Türkiye'den ibaret değildir gerçeğini kavramakta zorlanan ülkelerin, dış güçlerin, küresel şebekelerin ve onların tetikçilerinin haddini bildirmiş ve hakkı sahibine teslim etmiştir. 24 Haziran seçim sonuçları FETÖ'ye destek olup, FETÖ'cüleri koruyanlara, PKK'ya hendek ve tünel kazdıranlara, terörü ve terör örgütlerini palazlandıranlara, sahne arkasında DEAŞ'la birlikte senaryo yazanlara "bu kirli stratejilerden ve ikircikli taktiklerden vazgeçin" uyarısıdır. "Türkiye'de kutuplaşma ve kamplaşma var" cümlelerinin anlamsızlığı 24 Haziran seçimleri sürecine yönelik olarak partiler arasında kurulan ittifaklarla ortaya konulmuştur. Fikirleri, tercihleri, partileri ayrı olsa da birlikte yaşama, geleceğe birlikte yol alma ve farklılıkları zenginlik hanesine yazma konusundaki tavrıyla milletimiz Anadolu'nun kutuplaşma değil kucaklaşma, kamplaşma değil uzlaşma iradesini hem sandığa hem de hayatın bütün alanlarına yansıtma konusundaki maharetini göstermiştir. Siyasi partiler ve siyasi özneler, milletin sandığa yansıttığı iradenin kendisine dönük mesajlarını almalı, 25 Haziran'dan itibaren yürüteceği siyasi faaliyetlerin stratejisini, söylemlerini merkezinde millet ve iradesinin olduğu bir perspektifle belirlemeyi asli sorumluluğu olarak kabul etmelidir" denildi.

'Seçim sürecinde adaylar ve siyasi partiler tarafından yayımlanan deklare edilen seçim vaatlerinin her birini genelinde millete özelde ilgili kesimlere verilen söz olarak görmek gerektiği tartışmasızdır'

'Milletimizin seçimlerde seçmen sıfatıyla farklı siyasi partilere ve eğilimlere destek vermesini demokratik seçme hakkının gereği olarak görmek ve saygı göstermek hem bütün siyasi partilerin hem de bütün bireylerin ortak eylemi olmalıdır" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

'Seçim sonuçlarıyla oluşan millet iradesine ve oluşacak tek partili hükümet idaresine saygı göstermek de, demokratik olgunluğun, demokrasi kültürünün gereğidir. Seçim sürecinde adaylar ve siyasi partiler tarafından yayımlanan deklare edilen seçim vaatlerinin her birini genelinde millete özelde ilgili kesimlere verilen söz olarak görmek gerektiği tartışmasızdır. Bu çerçevede hem bütün kamu görevlilerine yönelik hem de bazı unvan ve görevler özelinde kamu görevlilerinin bir bölümüne verilen vaatlerin ivedilikle gerçekleştirilmesine yönelik tutum öncelikli beklentimizdir. Güçlü Türkiye hedefinin güçlü kamu yönetimi ve güvenceli kamu personeli sistemi ile mümkün olabileceği gerçeğini ıskalamayan, Güçlü Meclis pratiğinin sivil toplumun demokratik katılımıyla hayata geçeceğini unutmayan bir yaklaşımın bugünden itibaren önümüzdeki beş yıllık süreçte her an ortaya konulmalıdır. Bu değerlendirmeler ışığında yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber