Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 18 Ağustos 2016 - 15:13 Yorum: 0

Memur-Sen’den ‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL destek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan ve Aile ve Sosyal...

Memur-Sen’den ‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL destek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Memur-Sen'den destek geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'a 1 milyon TL'lik destek çekini teslim etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında şehit aileleri ve gaziler için başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Memur-Sen'den destek geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda bakanlık yetkilileri ile bir araya gelen Memur-Sen heyeti, 1 milyon TL'lik destek çekini yetkililere teslim etti. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "FETÖ'nün destekçileri ve terör örgütünün bizzat kendisi bu ülkeyi kupon biriktirerek aldığımızı zannederek 1 dolara satmaya kalktılar. Ama bu millet asil duruş göstererek onlara nasıl cevap verilmesi gerektiğini destansı bir fotoğrafla bütün dünyaya ikram etmiş oldu. Bu teröristler milletten değil. Milletten olsa milletin dişinden, tırnağından arttırdığı ve kendisini korumak üzere aldığı silahları millete doğrultmaz, milletin seçilmiş meclisine asla ve asla saldırma gafletinde bulunmazlardı. Bunlar zihinleri mankurtlaştırılmış ve bedenleri bizden biri gibi gözükse de aslında başka dünyaların adamı olmuş hainler güruhudur" dedi.

"Her şehit bir vatandır, her gazi o vatanın varlığının ispatıdır"

FETÖ'nün uluslararası güçlerin taşeronu olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayan Yalçın, "Bu yapı üzerinden Türkiye işgal edilmeye çalışıldı. Bu darbe girişimi görünümlü bir işgal hareketiydi. Dolayısıyla bu defter 15 Temmuz şanlı direnişiyle önemli bir sayfaya tanıklık etmiş oldu. Her şehit bir vatandır, her gazi o vatanın varlığının ispatıdır. Dolayısıyla şehitlerimiz ve gazilerimiz bu anlamda bizim onurumuzdur. Bir millet onuruna sahip çıktığı müddetçe gelecekten bahsedebilir. Onun için onlar bizim baş tacımız, geleceğimize imza atılmış mühürlerdir ve onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bedenen geri getirmemiz mümkün değil ama geriye kalan acılı ailelerin acılarını paylaşmak ve hafifletmek mümkündür diye düşünüyoruz. Bugün de bunun için buradayız. Onlar düşen bayrakları burçlara astılar ve vazifelerini yaptılar. Şimdi toplum olarak, örgütlü yapılar olarak bu ülkenin kamu vicdanını, toplumun vicdanını temsil eden kuruluşlar olarak bizlerin gereğini yapması gereken bir tarihsel kesitteyiz" diye konuştu.

"Dayanışma kampanyasına 1 milyon TL ile başlangıcı yapmış oluyoruz"

"Memur-Sen ailesi Türkiye'deki örgütlü en güçlü ailedir ve ilk tepkiyi veren, meydandan en son çekilen bir teşkilattır. Teşkilatımızdan 8 şehit verdik ve yüze kadar yaralımız var" diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"Şehit yakınları ve gazilerimiz için Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, Başbakanlığımızın talimatı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın koordinesiyle bir dayanışma ve yardımlaşma seferberliği sürüyor. Memur-Sen ailesi olarak biz bu tip tarihsel kesitlerde en önemli sorumluluğunu alan ve yüklenen teşkilatız. Şimdiye kadar dünyanın neresinde bir mazlum varsa bu anlamda hiçbir zaman duyarsız kalmadık. Bugün de dayanışma kampanyasına 1 milyon TL ile başlangıcı yapmış oluyoruz. Bütün üyelerimize bugün burada yapacağımız bir çağrı için bu bir başlangıçtır ve besmele çekiştir. Onun için bunun devamının teşkilatlarımız tarafından talimat olarak algılanması, üyelerimiz tarafından da bir yardım seferberliğine de besmelenin çekilmiş olmasının görülmesi son derece önemlidir. Tarih hiçbir zaman bitmemiştir. Tarih her zaman yazılır ve bugün de Türkiye bir tarih yazıyor. Bu sınavı millet olarak yüzakıyla geçiyoruz ve şimdiye kadar diz çöktürmeye çalışan ne kadar küresel emperyalizmin tetikçileri varsa bunlar hiçbir zaman başarılı olamadılar. Bundan sonrada adımız gibi, imanımız gibi biliyoruz ki asla başarılı olamayacaklar, her defasında geldikleri gibi enselerine bakarak geri gidecekler."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise, "15 Temmuz gecesi Türk siyasi tarihini ve dünya demokrasi tarihinin gerçekten yıllarca yazacağı, konuşacağı tarihi bir kahramanlığa ev sahipliği yaptık. Yazdığımız bu destan neticesinde verdiğimiz şehitler içinde sonrasında yaralarımızın sarılması noktasında o gecenin aşkıyla yine bütün milletimiz seferber oldu. Aziz şehitlerimizin geride kalan hatıralarına sahip çıkmak, onların acılarını bir nebze olsun dindirebilmek, milletimizin vicdanlarında hak ettikleri yerlerini gösterebilmek adına bütün milletimiz seferber oldu. Çok kısa sürede milyonlarca lira bankalarda açılan hesaplara yatırıldı. Bunu görmekten çok büyük mutluluk duyduk. Memleket ve millet meselelerinde her zaman sağduyulu duruşunu büyük bir takdir ve samimiyetle izlediğimiz ve şahitlik ettiğimiz Memur-Sen'imiz bugün anlamlı dayanışmaya katkıda bulunarak, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe girişimine karşı milletimizin ve devletimizin yanında yer aldığını bir kez daha gösterdi. Yapılan bu bağıştan dolayı başta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve tüm Memur-Sen ailesine teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber