Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 16:38 Yorum: 0

Memur-Sen’den FETÖ/PDY değerlendirmesi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, yaptığı açıklamada, "Hainlerin temizlenmesi kadar masumların iadesi de önemlidir" dedi.

Memur-Sen’den FETÖ/PDY değerlendirmesi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, yaptığı açıklamada, "Hainlerin temizlenmesi kadar masumların iadesi de önemlidir" dedi.

FETÖ/PDY hakkında yürütülen soruşturmalar konusunda bir açıklama yapan Ferruh Topuz şu ifadeleri kullandı.

"FETÖ/PDY'nin giriştiği darbe teşebbüsü, iradesine, demokrasisine ve vatanına sahip çıkan halkımızın cesareti sayesinde akim kalmış, milletimiz ve ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Darbe girişimi akabinde bu hain teşebbüsün ve arkasındaki terörist, paralel yapılanmanın elebaşlarının, yöneticilerinin ve destekçilerinin tespit edilerek adalet karşısına çıkartılması, hesabının sorulması ve sorumluların cezalandırılması hukukun gereğidir. Bu sürecin en önemli ayaklarından birini de kamuda yuvalanmış terör örgütü mensubu ve destekçilerinin kamu görevinden çıkarılmaları teşkil etmektedir. Nitekim FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevi üstlenmelerine izin vermek, yeni 15 Temmuzlara kapı aralamak, yeni bir fırsat vermek olacaktır. Hiç şüphesiz ki bu süreçte, demokrasi ve hukuk düzeninden taviz verilmemesi, sürecin kendisi kadar önem arz etmektedir. Köklü devlet geleneğimizin bir özeti olan "adalet mülkün temelidir" sözünün aslında hukuk devleti ilkesinin bizzat kendisi olduğuna şüphe yoktur. Nitekim toplumun beklentisi, kamu idarecilerinin, akamete uğratılan darbe girişimi sonrası ülkeyi ve devleti terörist yapılardan temizleme sürecinde adalet ve hukuk kurallarına bağlı kalınması yönündedir.

Darbe girişimi sonrası alınan olağanüstü hâl kararı ve başlatılan soruşturmalar çerçevesinde uygulamaya konulan "açığa alınma, görevden uzaklaştırma" tedbiri, suçluların ortaya çıkartılması, şüpheli ile masum arasında ayrım yapılabilmesi, ceza soruşturması ve idari incelemelerin sağlıklı yürütülebilmesi açısından yerinde ve gerekli bir işlemdir. Ancak kamu görevinden çıkarma gibi ağır hukuki sonucu olan bir işlemden evvel en azından bu kişilere masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir" diye konuştu.

"Kamu görevinden çıkarılanlar arasında tek bir masumun dahi bulunmaması gerektiği hususu, en az FETÖ/PDY mensuplarının kamudan ihracı kadar önemli bir konudur" diyen Ferruh Topuz, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, 672 sayılı KHK ile haklarında kamu görevinden çıkarma kararı verilen kamu görevlileri hakkında, bağlı bulundukları kurumlar bünyesinde bir itiraz mekanizması kurulması, kişilere hangi gerekçeyle haklarında çıkarma kararı verildiğinin bildirilmesi, kendilerini savunma hakkı sunulması ve haklı görülmesi halinde görevine iadesi gerekmektedir. Bu yaklaşım, büyük kısmında isabet görülen kamu görevinden çıkarmalara olan desteği artıracaktır. Her ne kadar KHK ile kamu görevinden çıkarma kararı verilmiş ise de, bu düzenleme, bireysel idari sonuç doğuran bu işleme karşı idari dava açmaya engel değildir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu çerçevede hakkında delillendirme yapılamayan, masumiyetinde şüphe olmayan üyelerimize hukuki desteğimiz sürecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber