Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Ekim 2017 - 12:03 Yorum: 0

Memur-Sen’in tepkisi sonuç verdi

Memur-Sen'in, 81 İl Temsilcilikleri tarafından yapılan basın açıklamalarıyla tepki gösterdiği "Gelir Vergisi Düzenlemesi" torba tasarıdan çıkarıldı.

Memur-Sen’in tepkisi sonuç verdi

Memur-Sen'in, 81 İl Temsilcilikleri tarafından yapılan basın açıklamalarıyla tepki gösterdiği "Gelir Vergisi Düzenlemesi" torba tasarıdan çıkarıldı.

Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, gelir vergisi düzenlemesine ilişkin tepkilerinin sonuç veridiğini belirterek, "Çalışanlar için vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına ilişkin hüküm torba yasadan çıkarıldı. "Gelir Vergisi Kanunu'nun üçüncü dilimindeki ücretler için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına" ilişkin madde, verilen önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen "torba tasarı'dan çıkarıldı. Üçüncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek. Memur-Sen'in teklifle kazanım üretme maharetinin yanında tepkiyle kayıp engelleme maharetinde olduğunu tescilledi. Gelir Vergisi 3. dilimdeki artış hazırlıklarından vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Bu sonucu demokratik sivil tepkinin yanlıştan vazgeçilmesi örneği olarak görüyoruz. Nihayet "yanlış hesap" komisyondan döndü. Memur-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz tepki eylemleri "gelir vergisi" mağduriyetinin artmasına engel oldu, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Matrahlar, MTV'deki artış oranı kadar artırılmalı"

Oranlar konusunda atılan adımın matrahlarla da devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Uçak, "Matrahlar, MTV'deki artış oranı kadar (yüzde 25) artırılmalı. Gelir vergisinde hedef daha az mağduriyet değil, vergi kaynaklı kayıplara son verecek adalet olmalı. Ayrıca, Toplu Sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan ve hayata geçirilmesinin gerekliliğini gerekçeleriyle ortaya koyduğumuz kamu görevlilerinin gelir vergisine ilişkin yüzde 15'i aşan kısmının kamu işverenince karşılanması teklifimizin de bir an önce karşılık bulmasını bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber