Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 13 Nisan 2015 - 09:41 Yorum: 0

Memura Yapılan O Ödeme Kaldırıldı!

Yenişafak gazetesinden Ahmet Ünlü bugünkü yazısında birçok memurunda kafa karışıklığı yaşadığı doğum yardımı konusunu elealdı.

Memura Yapılan O Ödeme Kaldırıldı!

Yenişafak gazetesinden Ahmet Ünlü bugünkü yazısında birçok memurunda kafa karışıklığı yaşadığı doğum yardımı konusunu elealdı. Ünlü memurlaraödenen doğum yardımının kaldırıldığını belirtirken artıktümdoğum yapanlara verilecek olan yardımın düzenlenmesininaceleye getirildiinin belirtti. İşte o yazıdan bir kısım;

Yeni düzenlemeyle her doğum yapan Türk vatandaşına doğum yardımı yapılacağı için 657 sayılı Kanun'un doğum yardımı ödeneğini düzenleyen 207'nci maddesi kaldırılmıştır. Bu düzenlemeye göre, devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilmekteydi. Bu ödemenin parasal karşılığı ise 2500*0,079308 = 198 TL idi.

Yeni getirilen düzenleme neticesinde çalışan-çalışmayan, zengin-fakir veya işçi-memur ayrımı gözetilmeksizin doğum yardımı ödemesi yapılacaktır. Bu düzenlemenin adil bir düzenleme olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Çünkü, yapılan ödeme herkesi kapsadığı için sosyal yardım niteliği de taşımamaktadır. Yani milyonları olan da bu yardımı alacak, son derece garibanlar da bu yardımı alacaktır. Dolayısıyla yapılan düzenleme, acele kaleme alınmış bir düzenleme görüntüsü arzetmektedir.

Haber Kaynağı: YENİ ŞAFAK
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber