Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 25 Ağustos 2016 - 12:53 Yorum: 0

Menderesler kurtuluyor

Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olan Aybastı Perşembe Yaylası'nda bulunan doğa harikası menderesler ve doğal gölet kirlenme tehlikesinden...

Menderesler kurtuluyor

Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olan Aybastı Perşembe Yaylası'nda bulunan doğa harikası menderesler ve doğal gölet kirlenme tehlikesinden kurtarılıyor.

Yakındaki yerleşim biriminin kanalizasyonundan etkileneceği ortaya çıkan menderesler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın duruma müdahale etmesiyle kirlenmeyecek.

Muhteşem doğası, menderesleri ve doğal göleti ile ziyaretçilerini büyüleyen Perşembe Yaylası'nda, 50 yıldır mendereslere ve doğal gölete akan kanalizasyonlar için çalışma başlatıldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Aybastı Perşembe Yaylası'nın doğal dokusu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talimatıyla kurtuluyor.

Menderesler artık kirlenmeyecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yılın ilk altı ayında 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Perşembe Yaylası'nın doğal dokusunun korunması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, "910 yıldır, tarihi Kırkpınar güreşlerinden daha eski organizasyonlara ev sahipliği yapan, Perşembe Yaylası doğal güzellikleri ile de büyülüyor. Menderesleri, doğal gölleri, muhteşem doğasıyla burası adeta muhteşem bir doğa hazinesi. Arkadaşlarımız burada kanalizasyonun menderes ve göleti tehdit ettiğini söyleyince çok üzüldüm. Hemen arkadaşlara talimat vererek, çalışma başlatmalarını istedim. İnşallah OSKİ ekiplerimizce yapılacak kanalizasyon şebekesi ve fosseptiklerle bu muhteşem doğayı kirlenmekten kurtaracağız" dedi.

Yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturuldu

Perşembe Yaylası'nda devam eden ve bitmek üzere olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebilecekleri ve yaylanın doyumsuz manzaralarını seyredebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile oturma terasları yaptık. Oturma terasları ve yürüyüş yolunun kenarlarına ahşaptan korkuluk yapmak suretiyle, bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağlıyoruz" diye konuştu.

Çocuk parkı ve otopark da yer alıyor

Proje kapsamında, ziyaretçiler için ayrıca bir otopark ile çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri ve içerisinde değişik oyun gruplarının bulunduğu bir de oyun parkı oluşturulacağını belirten Başkan Yılmaz, "Yapılan çevre düzenleme çalışması ile Perşembe Yaylası'na gelen turistlerin daha kaliteli zaman geçirecekler" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber