Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ağustos 2016 - 12:53 Yorum: 0

Menevşe: "ABD, Gülen’in faaliyetlerini engellemeli ve Türkiye’ye iade etmelidir"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın zarar görmemesi bakımından terör örgütü...

Menevşe: 'ABD, Gülen’in faaliyetlerini engellemeli ve Türkiye’ye iade etmelidir'

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın zarar görmemesi bakımından terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in en kısa sürede Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Göreve yeni gelen ABD Adana İkinci Konsolosu Joanna Schenk, Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü'nden Katherine Ruppert ile birlikte ziyaret ettiği Adana Ticaret Odası'nda, Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyeleri Erdinç Güneyli, Mehmet Özel, ATO Genel Sekreter Vekili Birol Yarman ve Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ile görüştü.

Sözlerine 15 Temmuz darbe girişiminden kaynaklanan üzüntülerini belirterek başlayan ABD Adana İkinci Konsolosu Joanna Schenk ve Büyükelçilik Ekonomi Bölümü'nden Katherine Ruppert, olumsuzlukların kısa sürede aşılması dileğinde bulunurken, Türk Hükümeti'ni desteklediklerini vurguladılar.

Daha sonra konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, "Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğini ortadan kaldırmayı hedefleyen ve modern Türkiye'ye yakışmayan 15 Temmuz darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Görünümü din ağırlıklı olmasından dolayı halkın bir bölümünün itimadını kazandığından uzun yıllar sessiz sedasız kirli emellerine ulaşabilmenin temellerini atan bir ihanet yuvasının üniformalı teröristlerinin bu alçakça saldırısı; devletine, ülkesine, istikbaline bağlı, demokrasisine sahip çıkan milletimiz ve güvenlik güçlerimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır" dedi.

"İade edilmesini bekliyoruz"

Darbe girişiminin, vatan haini çetelerin devletin kılcal damarlarına kadar sızdığını ortaya çıkardığını da belirten Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi devletimizin bu hainlerden hızla temizlenmesini bekliyor ve bu yöndeki tüm çabaları destekliyoruz. Sonuçta ülkemiz mutlaka bu beladan kurtulacaktır. Darbe girişimi Türk halkı tarafından püskürtülen Fethullah Gülen lobisinin, hüsrana uğratılmalarının ardından tüm dünyada Türkiye aleyhine negatif algı yaratacak faaliyetlerde bulunduğunu ve Türkiye'ye yatırım amacıyla gelecek yabancı yatırımcılara olumsuz propagandalar yaptıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki; şu anda ABD'de yaşayan Fetullah Gülen, bu ihanet organizasyonunun başıdır. Biz ABD yönetiminden, terörist elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'deki faaliyetlerinin tümüyle engellenmesini ve kendisinin Türkiye'nin talebi doğrultusunda en kısa sürede ülkemize iade edilmesini bekliyoruz. ABD ile ülkemiz arasındaki stratejik ortaklığın zarar görmemesi bakımından da terör örgütü liderinin en kısa sürede Türkiye'ye tesliminin son derecede önemli olduğuna inanıyoruz."

"Hukuki sürecin sonuçlanması bekleniyor"

Menevşe'nin bu sözleri üzerine konuşan ABD Adana İkinci Konsolosu Joanna Schenk, "Fetullah Gülen'in ABD'de yasal olarak oturum izni bulunmaktadır. Ancak kuşkusuz oturum izni, bu eylemleri planlayabileceği anlamına gelmiyor. ABD Adalet Bakanlığı şu anda Fetullah Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'nin sunduğu delilleri değerlendirmektedir. Bu konudaki hassasiyetinizi çok iyi anlıyoruz ancak bu bir dava konusu olduğundan ABD yönetimi Gülen'in iadesi konusunda hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemek durumundadır" dedi.

Görüşme sırasında Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmeler, sığınmacı sorunu ve son dönemde normalleşme sürecine giren Türkiye-Rusya ilişkileri konularında da ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe'ye sorular yönelten Schenk ve Ruppert, Adana'nın jeopolitik açıdan, özellikle de Ortadoğu'ya yakınlığı bakımından son derece önemli bir kent olduğunu vurguladılar.

ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak da Ortadoğu sorununun çözümü için Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirtirken, "Biz sorunu en yakından yaşayan Türkiye ve Adana olarak artık Ortadoğu'da yanan bu ateşin sönmesini istiyoruz. Çünkü komşumuzda yanan ateş uzun yıllardır doğal olarak bizi de olumsuz etkilemektedir. ABD dünyanın lider ülkesidir ve bölgeye barışın gelmesi bakımından etkili olacağı açıktır. Bölgemize ancak bu ateş söndükten sonra huzur ve barış gelebilecek, yatırım ve ticaret hayatı canlanacak, istihdam sağlanacaktır. İstihdamın sağlanmasıyla birlikte de terör belasından da kurtulmanın en önemli sonucu yaratılmış olacaktır" diye konuştu.

Menevşe: "ABD, Gülen’in faaliyetlerini engellemeli ve Türkiye’ye iade etmelidir"

Menevşe: "ABD, Gülen’in faaliyetlerini engellemeli ve Türkiye’ye iade etmelidir"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber