Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:40 Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın ilk duruşması sona erdi18:34 Sarıyer’de taksiciyi öldüren şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: "Taksiciden p...18:31 Emniyet verilerini paylaşan polis tutuklandı18:29 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler18:29 Turizmin yeni adresi Tunceli’de terörün son kalıntıları temizleniyor18:26 JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı18:25 Kuyumcu soygunuyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı18:25 Başkan Kurnaz: “Kapımız da gönlümüz de milletimize hep açık olacak”18:24 Tokat’ta 5.6 büyüklüğünde deprem18:21 AFAD, “ Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde bir dep...18:19 Eskrimci Doruk Erolçevik: “Şampiyon olmak çok değişik bir duygu”18:13 Geleceğin teknoloji liderleri TEKNO-SEL’de ödüllerini aldı18:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan’ı resmi törenle karşıl...18:07 İran: "İsrail, tehditlerine devam ederse nükleer programda değişikliğe gide...18:07 Vali Aslan “Milletimizin iradesi ile yetki aldınız”18:07 Vali Taşolar: “Çankırı’da hiç bir sokak kabadayısının gezmesine müsaade etm...18:05 Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı18:00 Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi17:59 Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: "İkimiz de rahat ne...17:57 Konya’da iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Yerel 18 Şubat 2020 - 13:28 Yorum: 0

Menteşe’de 2020 aşılama kampanyası başlatıldı

Hayvan hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında 2020 yılı programlı aşı uygulamaları başladı.

Menteşe’de 2020 aşılama kampanyası başlatıldı

Hayvan hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında 2020 yılı programlı aşı uygulamaları başladı. İlk aşılamayı Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptı.

Muğla ve ilçelerindeki tüm büyükbaş hayvanları kapsayan ŞAP, LSD ve E-COLİ aşılama çalışmaları, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği personellerince 234 Bin 092 Büyükbaş hayvana uygulamak üzere başlatıldı. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak Teknik Personeller ile birlikte Menteşe-Akkaya Mahallesinde bulunan, Taner ve Hatice Çetin'e ait 12 Büyükbaş hayvan varlığına sahip işletmeye ziyarette bulunarak LSD ve E-COLİ aşısı yaptı. Saylak, veteriner hekimlerden işletme ile ilgili bilgiler aldıktan sonra, işletme sahibi Hatice ve Taner Çetin ile konuşarak bilgiler aldı. Yem ve süt fiyatlarına değinen Saylak, "Gelirinizi arttırmak istiyorsanız hayvanlarınıza iyi bakmalısınız, kaliteli rasyon hazırlayarak boğalarınızın daha dolgun olmasını sağlamalısınız. Hayvanlarınıza yedireceğiniz yemleri mümkün olduğunca kendiniz yetiştirmelisiniz. Burada kooperatif olmanın önemine tekrar vurgu yapmak istiyorum. Ne kadar çok sayıda üretici birleşir ve kooperatif kurarsanız, hep birlikte hareket ederseniz bir o kadar çok maliyetiniz azalır ve girdileriniz artar. O yüzden maliyetinizi arttıracak her türlü işlerden kaçınmalısınız. Bir sorununuz olduğu zaman ben ve ekip arkadaşlarım her zaman yanınızdayız" dedi.

Aşılama uygulamasının ve yetiştiriciler ile görüşmelerin ardından, Akkaya Mahalle Muhtarı Birol Çetin ve çiftçilerle köy kahvesine geçen Saylak, yetiştiriciler ile görüşmelerde bulunarak onların sorunlarını dinledi. İl Müdürlüğü ve Menteşe İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade eden çiftçiler, diğer aşılama uygulamaları ile ilgili bilgiler aldı.

Menteşe’de 2020 aşılama kampanyası başlatıldı

Menteşe’de 2020 aşılama kampanyası başlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber