Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Meralarda gübreleme başladı

EDİRNE (AA) - Ahi Köy’de mera ıslah çalışmaları kapsamında köy merasına 20 ton gübre atıldı.Köylüler tarafından finanse edilen çalışma kapsamında yaklaşık bin 500 dönümlük...

Meralarda gübreleme başladı

EDİRNE (AA) - Ahi Köy’de mera ıslah çalışmaları kapsamında köy merasına 20 ton gübre atıldı.

Köylüler tarafından finanse edilen çalışma kapsamında yaklaşık bin 500 dönümlük alanda gübreleme çalışması yapıldı. Çalışmaya, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, 188 Sayılı Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Şafak Kırbiç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve köylüler katıldı.

Yapılan çalışmanın Türk çiftçisine örnek olması gerektiğin belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı  Yorulmaz,"Bilindiği gibi biz 'Köylü kendi merasını kendisi ıslah edecek' diye söz vermiştik. Bugün ilk adımı Ahi Köyü'nde atıyoruz” dedi.

Ahi Köyü Muhtarı Aygün Çanta ise, "Biz meramıza sahip çıkıyoruz. İlk etapta 20 ton gübre atacağız. Gelecek günlerde de ikinci etapta da 20 ton gübre atılacak. Ve bunu geleneksel hale getirip her yıl Mart ayının ilk haftasında düşünüyoruz ve bu gübrelemeyi yapacağız. Bin 500 dönüm gibi bir alana ki meranın aşağı yukarı yarısı ilk etapta gübrelenecek, daha sonra kalan bölümde ikinci etapta gübrelenecek" diye konuştu.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber