Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Ekim 2014 - 13:18 Yorum: 0

Meram Belediyesinden öğrencilere "Bilgi Merkezi" hizmeti

Merkeze öğrenci kayıtları 10 Ekim'de sona erecek

Meram Belediyesinden öğrencilere 'Bilgi Merkezi' hizmeti

KONYA (AA) - Meram Belediyesi tarafından 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hizmet verecek olan Bilgi Merkezi'ne kayıtlar başladı.

Proje ile öğrencilerin derslerine çalışmalarına, ödev ve projelerini yapmalarına, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyet yürütmelerine imkan sağlanacak. Bilgi Merkezi'ne öğrenci kayıtları 10 Ekim 2014'te sona erecek ve 13 Ekim'de de eğitim başlayacak.

 Meram Belediyesi tarafından Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde (Zafer Ortaokulu yanı) 13 Ekim 2014 Pazartesi günü eğitime başlayacak.

Bilgi Merkezi'ne kayıtlar 10 Ekim'e kadar kabul edilecek. Merkezden, ilçe belediye sınırları içerisinde ikamet eden ve bu sınırlar içerisinde bulunan; ortaokulların 8’inci ve ortaöğretim kurumlarının 12’inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler yararlanabilecek. Proje ile öğrencilerin ders çalışmalarına, ödev ve projelerini yapmalarına, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyet yürütmelerine imkan sağlanacak. Projeyle öğrencilerin, beden ve ruh sağlığının korunması, ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanırken, milli, manevi ve ahlaki değerlerin kazandırılması da hedefleniyor.

Merkezde yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci kontenjanının yüzde 50'si, kayıt şartlarını taşıyan ve Belediye Encümenince belirlenen eğitim gideri ücretini karşılayacak öğrencilere ayrılacak olup, diğer yüzde 50'lik kısmı ise ekonomik durumu zayıf olan ve eğitim gideri ücretini karşılayamayacak durumda olan öğrencilere ayrılacak. Eğitim gideri, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için; 8’inci sınıflarda yıllık 200 lira,  12’inci sınıflarda ise yıllık 300 lira olarak belirlendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber