Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:08 Yorum: 0

Meram’da Engelliler Haftası Etkinliği

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Meram’da Engelliler Haftası Etkinliği

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Kozağaç Mahallesi Kaşgarlı Mahmut Parkı'ndaki programa Meram Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Yöreli, Başkan Yardımcıları, Görme Engellileri Federasyonu (GEF) Genel Sekreteri Veli Özağan, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"BİZ ENGELLİ DEĞİLİZ"

TSD Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir günde, nezih bir mekanda kendilerini bir araya getirdiği için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür ederek, "Allah'a çok şükür şimdiye kadar engelliliğimizden dolayı hiçbir zaman kendimizi küçük görmedik, görmeyiz de. Biz engelli değiliz çünkü beyinlerimiz sağlam. Allah'a hamdolsun ki bilek de yürek de bellek de engelli değil" dedi.

"EN BÜYÜK ENGEL GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR"

İnsanların engelli olabileceğini ve bu engellerin azimle aşılabileceğini kaydeden GEF Genel Sekreteri Veli Özağan ise, "Aşamadığımız tek bir engel var, o da gönüllerdeki engeldir. İnsanlar birbirini anlamaz, karşılıklı sevgi ve saygı duymazsa o zaman en ufak bir engel dahi aşılamaz. Meram Belediyemiz tarafından düzenlenen bu program, birbirimizi tanımaya ve kaynaşmamıza vesile olmuş ve gönüllerdeki engelleri kaldırmıştır. Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı güzel etkinliklerden dolayı Meram Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"ENGELLİLERİN YANINDAYIZ"

Belediye olarak yaptıkları yatırım ve hizmetlerde engellilerin yanında olduklarını gösterdiklerine dikkat çeken Meram Belediye Başkan Vekili Yusuf Yöreli de, "Hiçbir engelli vatandaşımız, toplumda ikinci sınıf vatandaş değildir. Bugünkü buluşmamızın, el ele vererek engelleri aşmamıza vesile olmasını diliyorum. Hepinizin Engelliler Haftası'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Programda Meram Belediyesi tarafından 50 engelliye ateş ölçer ve görme engelliler için şeker ölçer hediye edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehteran Takımı'nın gösterisi, Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema gösterisinin renk kattığı program yemek ikramıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber