Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 04 Eylül 2018 - 15:43 Yorum: 0

Merdiven altı kozmetik ürünler cilt sağlığını tehdit ediyor

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, özellikle hem televizyonlardan hem de sosyal medya üzerinden doktor tavsiyesi olmadan kolayca...

Merdiven altı kozmetik ürünler cilt sağlığını tehdit ediyor

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, özellikle hem televizyonlardan hem de sosyal medya üzerinden doktor tavsiyesi olmadan kolayca satılan merdiven altı kozmetik ürünlerinin cilt sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Erzurum'da üniversite öğrencisi cilt kuruluğunu gidermek için aldığı kremi sürünce yüzünde 2. derece yanık oluşturması haberi ulusal medyada geniş yer bulması dikkatleri "merdiven altı kozmetik ürünlere" çevirdi.

Merdiven altı kozmetik ürünler hakkında sürekli uyarıda bulunduklarını belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, bu ürünleri kullananları daha kötü sonuçlar beklediğini ifade etti.

"Araştırmadan, doktor tavsiyesi olmadan bilmediğiniz ürünleri kullanmayın" uyarısında bulunan Uzm. Dr. Fikret Kaya, "Erzurum'daki öğrenci arkadaşımız bu kozmetik ürünü kullandıktan sonra yüzünde 2. derece yanık oluşmuş. Bu farklı durumlara da sebep verebilirdi. Kendisinin büyük bir acı yaşadığını haberlerde üzüntüyle gördük. Bu ve bunun gibi durumlara bizlerde sıkça rastlıyoruz. Özellikle hem televizyonlardan hem de sosyal medya üzerinden de doktor tavsiyesi olmadan kolayca satılan bu ürünler cilt sağlığını tehdit ediyor. Çok talep gören bir ürünün sahtesini üretmekte oldukça kolay hale geldi. Sahte ürünler orijinallerinden oldukça düşük fiyatlara satıldığı için farklı tüketici kitlelerine ulaşmaları da kolaylaştı. Aslında bu ürünleri satanlar bazen bu ürünlerin fiyatlarını yüksek gösteriyor ki alan kişi fiyatına bakarak bu ürünün bu kadar fiyatı olduğuna göre kaliteli bir ürün diye bakıp, aldanıp alıyor. Bu tür oyunlara gelmemek lazım ve doktorumuzun tavsiyesi olmadan, cildinizde kullanmak istediğiniz bölge hakkında doktorunuz muayene etmeden hiç bir ürün kullanmayın" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber