Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Eylül 2016 - 16:53 Yorum: 0

Merhum Erdeniz, Müslüman Mezarlığına defnedildi

Almanya'da vefat eden ve kimsesi olmadığı için Hristiyanlar Mezarlığına defnedilme planları yapılan Işılay Erdeniz için gurbetçiler adeta seferber oldu.

Merhum Erdeniz, Müslüman Mezarlığına defnedildi

Almanya'da vefat eden ve kimsesi olmadığı için Hristiyanlar Mezarlığına defnedilme planları yapılan Işılay Erdeniz için gurbetçiler adeta seferber oldu. Yapılan görüşmeler sonunda merhum Erdeniz, Müslüman Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Almanya'nın Schwelm şehrinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Balıkesir Bandırma nüfusuna kayıtlı Işılay Erdeniz, kimsesi olmadığı için yakılarak, Hristiyan mezarlığına gömülmek istendi. Türkiye ve Balıkesir'de yaşayan Türkler, Erdeniz'in Müslüman mezarlığına gömülmesi için sosyal medyada kampanya başlattılar ve kampanya sonucu merhum Erdeniz Müslüman mezarlığında toprağa verildi.

Balıkesir, Bandırma ve Almanya'da Işılay Erdeniz'in vefatından sonra sosyal paylaşım sitelerinde "kimsesiz olduğu için yakılacağı" paylaşımları Schwelm Belediyesi, TC.Essen Başkonsolosluğu, Din hizmetleri ataşeliğini harekete geçirdi. Olayın Türkiye ve Almanya'da duyulmasıyla cenazenin İslami kuralları içinde defnedilmesi için gereken hassasiyeti gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİP) Yeşil Camisi ve Dernek Başkanı Özkan Güler'in çabaları ile Işılay Erdeniz'in cenazesi Almanya'da yaşayan Müslüman vatandaşlar ve Yeşil Camisi imamı tarafından dualar ile toprağa defnedildi.

Konu ile ilgili olarak Türkiye ve Almanya'da gerek sosyal medya, gerekse basını bu konu ile bilgilendiren DİTİP Balve Dernek Başkanı Özkan Güler şu açıklamaları yaptı.

"Işılay Erdeniz amcanın vefat olayı gerçekleşince belediye tarafından bilgilendirildik ve olaya hemen müdahale ettik. Önce T.C Essen Başkonsolosluğunu, Din Hizmetleri Ataşeliğini ve DİTİB Genel merkezini bilgilendirdik. DİTİP Balve derneği olarak cenazeye anında sahip çıktık ve defin işlemleri için gerekli girişimleri başlattık. Fakat buna rağmen bir yakını olup olmadığını araştırdık ve İstanbul'da 90 yaşında bir ablasına ulaştık. Kendisinden aldığımız onay neticesinde burada defin yapılmasına karar verdik. Bugün ise cemaatimizin ve yetkili kurumlarımızın yardımıyla defin işlemlerini gerçekleştirdik. Allah vatandaşımızı rahmet eylesin. Günahlarını bağışlasın. Bu gurbet elde yaşayan vatandaşlarımız mutlaka derneklere ve cemiyetlere üye olsunlar ve camilerden uzak kalmasınlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber