Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Meriç Nehri'nin debisi düşüyor

Hafta sonu taşkın seviyesine yükselen Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

Meriç Nehri'nin debisi düşüyor

EDİRNE (AA) - Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı. 

Hafta sonu Bulgaristan'daki kar erimeleri ve sağanaklara bağlı Edirne'deki yatağında artan Meriç Nehri'nin debisi düşüyor.

Arda Nehri'nin kaynağındaki seviyesinin düşmesi, Edirne'de birleştiği Meriç Nehri'ni de olumlu etkiledi.

İki gündür taşma seviyesinde akan Meriç'in debisi, 1370 metreküp/saniyede pik yapmasının ardından gerilemeye başladı.

DSİ'nin Kirişhane ölçüm istasyonundan alınan veriye göre, nehrin debisi 1342 metreküp /saniye seviyesine indi. 650 metreküp/saniye debiyle Meriç'e karışan Arda Nehri'nin de debisi Bulgaristan'daki İvoylovgrad istasyonunda 424 metreküp/saniye ölçüldü.

 

- Tarihi köprüler hala kapalı

 

Tunca Nehri'nin yükselmesiyle Sarayiçi adası ve Edirne Saray kalıntılarına yayılan nehir suları hala yatağına çekilmedi.  Adaya geçişin sağlandığı Fatih ve Kanuni köprüleri ile Yeniimaret Mahallesi'ni kente bağlayan Saraçhane ve Yalnızgöz köprüleri de kısmen nehir suları dolduğu için trafiğe kapalı.

Karaağaç Mahallesi ve Yunanistan'a giderken kullanılan Tunca Köprüsü'nün giriş ve çıkışında bulunan nehir suyunun seviyesinde de azalma gözlendi. Sürücüler, zorlanmadan suyu aşarak köprüden geçebiliyor.

ETİKETLER: Meriç , debi , Düşüş
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber