Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 10:03 Yorum: 0

Meriç Nehri'nin debisi, taşkın seviyesinde sabitlendi

Edirne'de, hafta sonundan bu yana debisi artarak taşkın seviyesine ulaşan nehir, yatağının bazı bölümlerinde sıfır noktasında akıyor

Meriç Nehri'nin debisi, taşkın seviyesinde sabitlendi

EDİRNE (AA) - Meriç Nehri'nin debisi, taşkın seviyesinde akıyor.

Hafta sonundan bu yana debisi yaklaşık 3 kat artırarak taşkın seviyesine ulaşan nehrin suları, yatağının bazı noktalarında sıfır noktasında bulunuyor.

Kent Ormanı civarında kısmen içeri giren nehir suyu, hacmini yavaşça arttırmaya devam ediyor.

Debinin taşkın yapması durumunda nehir bir anlamda tahliye alanı olarak gördüğü Kent Ormanı'ndan sızarak Lozan Caddesi'ni dolduracak. Nehrin Lozan Caddesi'nden akmaya başlaması ise Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın kesilmesine neden oluyor. 

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meriç Nehri'nin debisinin ortalama 1040 metreküp/saniye seviyesinde sabitlediğini söyledi.

Nehrin tedricen 3-4 metreküp/saniyelerinde düşüp yükseldiğini ifade eden Sabancı, "Nehrin seviyesi malum. Bulgaristan'daki yoğun karın erimesi bir sorun teşkil etmez ancak kar sağanakla erirse o zaman Meriç'in debisini olumsuz etkiler" dedi.

 

- Tunca Nehri'ndeki durum

 

Tunca Nehri ise Sarayiçi adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca'nın sularının üzerine çıkması nedeniyle Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı. 

Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su altında. Tunca Nehri de 224 metreküp/saniye seviyesinde akıyor.

Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı ilk köprü Tunca Köprüsü girişlerinde ise nehir sularının ayaklardan geçerek doldurduğu su birikintisi var. Birikinti küçük araçların geçişinde sıkıntı oluşturuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber