Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Meriç Nehri'nin debisindeki artış sürüyor

Edirne Valisi Şahin:

Meriç Nehri'nin debisindeki artış sürüyor

EDİRNE (AA) - Meriç Nehri'nin debisindeki yükseliş devam ediyor. 

DSİ verilerine göre nehrin debisi sabahtan bu yana 10 metreküp/saniye artış göstererek 1324 metreküp/saniyeye ulaştı.

Bulgaristan'daki istasyonlardan düşüş verileri gelmesine rağmen nehir debilerini, komşu ülkedeki lokal yağış ve bazı bölgelerdeki kar erimelerinin yükselttiği bildirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, Edirne'nin taşkınla anılan bir kent olmaya başladığını söyledi.

Kentin "taşkın kaderi"nin, yapılacak baypas kanal projesiyle sona ereceğini, şu anda debilerle ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: 

"Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinde 40-50 santimetreye ulaşan kar yağışı oldu. Bu bir anda eriyebilir ama şubat ayındaki taşkın kadar olacağını hiç zannetmiyorum. Geçen yaşadığımız taşkın yüzyılın taşkını olarak kayıtlara geçti. Meriç Nehri'nin üzerindeki Kirişhane İstasyonu'ndan düşüşün başladığı verileri geliyor ama biz tedbirlerimizi her zaman alıyoruz. Şu anda dört tarihi köprümüz trafiğe kapalıdır. Gelen su miktarı fazla değil ama toprak suya doyduğu için su etrafa yayılmakta. Önümüzdeki günlerde normale dönecek."

Şahin, Kanal Projesiyle ilgili çalışmanın gelecek ay başlayacağını kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber