Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi

Kent Ormanı'ndan çevreye yayılışını artıran nehir suları Lozan Caddesi'ne yaklaştı

Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi

EDİRNE (AA) - Debisi artan Meriç Nehri'nin suları, bazı bölgelerde çevreye yayılmaya devam ediyor. 

Debisinin yükselmesiyle Kent Ormanı civarından kendisine çıkış yolu bulan nehir, ormanda yayılıyor.

Karaağaç Mahallesi'ne giden Lozan Caddesi'ne yaklaşan nehir suları, debinin biraz daha artması durumunda caddenin üzerinden akmaya başlayacak.

 Geçen ay meydana gelen taşkında, caddeden akan suların yolda yarıklar açması nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım sağlanamamıştı.

 Son ölçümlere göre Meriç Nehri'nin debisi 1373 metreküp/saniye seviyelerinde akıyor. Debinin 1400 metreküp/saniye seviyelerinde Lozan Caddesi üzerinden Karaağaç ovalarına doğru ilerlemesi bekleniyor.

Tunca Nehri ile taşkın nedeniyle 1 kilometre erken birleşen Meriç Nehri, Bosnaköy köyü civarında da tarım arazilerine yayılıyor. 

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, yaptığı açıklamada, debinin Bulgaristan'daki kar erimeleri nedeniyle yükselişe geçtiğini, gece saatlerinde yükselişin durağan hale gelmesini beklediklerini ifade etti.

 

- Tarihi köprülerin girişi su dolu

 

Tunca Nehri ise Sarayiçi Adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca'nın su seviyesinin yükselmesi sonucu Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı. 

Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su altında. 

Tunca ve Meriç köprülerinin girişine su dolması nedeniyle sürücüler buralardan geçerken zorlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber