Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 17:43 Yorum: 0

Merkel’in Ziyaret Ettiği Kampta Cinsel İstismar İddiası

Alman Şansölyesi Angela Merkel'in geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği, Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan mülteci kampında çıkan cinsel istismar iddialarını...

Merkel’in Ziyaret Ettiği Kampta Cinsel İstismar İddiası

Alman Şansölyesi Angela Merkel'in geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği, Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan mülteci kampında çıkan cinsel istismar iddialarını meclis gündemine taşıyan CHP'li Akif Ekici, soru önergesinde, "Ortada ne Bakan var ne Başbakan. Bu çocuklara bu istismarı reva görenler, bunun hesabını verecekler" dedi.

Nizip çadırkentte temizlik görevlisinin 30 çocuğa yönelik cinsel istismar gerçekleştirdiği iddiası üzerine, CHP'li Ekici, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. Ekici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu verdiği önergedeki şu sorulara cevap vermesini istedi:

"Nizip 1 Çadırkenti'nde gerçekleşen 30 erkek çocuğuna cinsel istismar olayında açılan bir idari soruşturma var mı? Var ise sonuçları nelerdir? Çadırkentte cinsel istismara uğrayan çocuklara ve ailelerine yönelik bugüne kadar verilen desteklerin türü ve mahiyeti nelerdir. Nizip 1 Çadırkenti'nde meydana gelen ve 8 çocuğun ailesinin şikayette bulunmasıyla başlayan yargılama sürecine katılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yazılan yazı sayısı nedir. Bunların tarihleri nelerdir. Nizip 1 Çadırkenti'nde meydana gelen ve 8 çocuğun ailesinin şikâyette bulunmasıyla başlayan yargılama sürecinde bugüne kadar kaç duruşma yapılmıştır. Bu duruşmalardan kaçına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Nizip 1 Çadırkenti'nde yaşanan cinsel istismar olayının yargılama sürecine katılmak için verdiği dilekçenin tarihi nedir. Nizip 1 Çadırkenti'ndeki cinsel istismar vak'asının medyada yer aldığı 11.05.2016 tarihine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın konuya duyarsız kalmasının ve duruşmalara katılmamasının gerekçesi nedir?"

"MERKEL, NEDEN ÇADIRKENTE GÖTÜRÜLMEDİ"

Alman Şansölye Angela Merkel'in Türkiye parogramındaki Nizip Mülteci Kampı ziyaretine de değinen CHP'li Ekici, sorularında, "23 Nisan'da mülteci kampını ziyaret etmek üzere ülkemize gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve beraberinde heyetin 10 binden fazla Suriyelinin yaşadığı Nizip 1 Çadırkenti yerine 4 bin kişilik Nizip 2 Konteynerkenti'ne götürülmesinin nedeni bahse konu cinsel istismar olayının ortaya çıkmasıyla ilgili çekinceler midir?" ifadelerine de yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber