Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 21 Eylül 2014 - 13:35 Yorum: 0

"Merkez bankaları deflasyonist baskıları zamanında ele almalı"

G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan bildiride, merkez bankalarının görevleriyle tutarlı bir şekilde deflasyonist baskıları zamanında ele almaları gerektiği ifade edildi.

'Merkez bankaları deflasyonist baskıları zamanında ele almalı'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avustralya'nın Cairns şehrinde düzenlenen G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ikinci günündeki oturumlara katıldı. 

G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda Ali Babacan ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı da hazır bulundu. TCMB ve Hazine'den geniş katılımlı bir heyet de etkinliğe eşlik etti.

Babacan ve Başçı, Türkiye'nin G-20'nin ati devir başkanı olması ve G20'nin ana yönlendirme mekanizması üçlü bina troyka arasında yer alması dolayısıyla, toplantılarda mevcut devir başkanı Avustralya'nın derhal birlikte yer aldı.

Bu sene G-20 bakanları düzeyinde yapılan üçüncü toplantıda, G-20 bakanları, 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleşecek Brisbane Liderler Zirvesi öncesinde gündemde yer saha konulara ait değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı kapsamında küresel ekonomik gelişmeler, G-20 gelişme stratejileri, kazanç ve altyapı, finansal düzenlemeler ve uluslararası vergi konuları farklı oturumlarda ele alındı. Oturumlar basına kapalı gerçekleştirildi.

G-20 toplantısında, katılımcı bakan ve yöneticilerle ikili görüşmeler de gerçekleştiren Babacan, ayrıca G-20'nin iş dünyası, sivil toplum, fikir kuruluşları ve gençlere yönelik etkileşim grupları olan B-20, L-20, C-20, T-20 ve Y-20'nin G-20 gündemine ait siyaset tavsiyelerini paylaştığı oturuma katıldı. Babacan ve beraberindeki heyet, toplantının arkasından Avustralya'dan ayrıldı.

G-20  Bakanlar veMerkez Bankası Başkanları Toplantısı, 1 Aralık 2014 tarihsel itibarıyla G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek bulunan Türkiye'nin hazırlıkları bağlamında görüş alışverişinde bulunulmasına mühim bir zemin sağladı.

Türkiye ile birlikte Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Endonezya, Hindistan, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, Güney Kore, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD'nin ilgili bakanları ile merkez bankası başkanlarının katıldığı toplantıda, Myanmar da temsil edildi.

Toplantıya, Avrupa Komisyonu Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Başkanı Angel Gurria, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik Kalkınmadan Sorumlu Sekreter Yardımcısı Shamshad Akhtar da katıldı. G-20 toplantısında ayrıca Afrika Birliği, Finansal İstikrar Kurulu'ndan temsilciler de yer aldı.

'Merkez bankaları deflasyonist baskıları zamanında ele almalı' 

G-20  Bakanlar veMerkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın arkasından yayınlanan bildiride, küresel ekonomideki büyümenin düzensizliğinin sürdüğüne ve yeterince istihdam oluşturulmasında gereken hızın altında kaldığına işaret edildi.

Finansal piyasalarda aşağı yönlü risklerin ve jeopolitik tansiyonun devam ettiği belirtilen bildiride, memleket ekonomilerini bu risklerden korumak ve istihdam oluşturabilmek için güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir gelişme ile sağlam finansal sektörlere gereksinim bulunduğu vurgulandı.

Bildiride, modern devletlerde kullanılan nakit politikalarının ekonomik iyileşmeyi desteklemeye devam ettiği ve merkez bankalarının görevleriyle tutarlı bir biçimde deflasyonist baskıları zamanında ele almaları gerektiği anlatım edildi.

Büyüme için mali stratejilerin katkısını artırmaya yönelik şekilde vergi ve hükümet harcamalarının kalitesi ve kompozisyonunda değişikliklerin gerekli olduğunun kabul edildiği bildiride, istek artışı ve gelişme için yatırımların kritik bir önemi bulunduğu kaydedildi.

Büyümeye yardım sunan ekonomik esneklik ve mali stratejileri destekleyen bir vergi sistemiyle, hudut ötesi vergi kaçakçılığı hakkında küresel mücadelenin desteklendiği açıklanan bildiride, 'Vergi politikalarının etkisinin ve hükümet harcamalarının kompozisyonun gelişme neticeleri üstündeki etkisini incelemek üzere IMF'nin diğer ilgili uluslararası organizasyonlarla da işbirliği içinde OECD ile çalışmasını öneriyoruz. IMF, Dünya Bankası ve OECD, ilgili diğer uluslararası organizasyonlarla müşterek KOBİ'lere ve altyapı projelerine daha ileri kurda destek sağlayabilecek finansal enstrumanların geliştirilmesi hakkında müşterek çalışmalı' ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Mücahid Eker

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber