Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 18:08 Yorum: 0

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şahin Biga’da Konferansa Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat Topluluğunun hazırladığı 2.Bankacılık ve Finans Zirvesi etkinliğine...

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şahin Biga’da Konferansa Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat Topluluğunun hazırladığı 2.Bankacılık ve Finans Zirvesi etkinliğine Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Didem Yaman Amfisinde gerçekleştirilen konferansa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Cüneyt Kılıç, Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İsmail Seki,Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Suat Uğur ve öğrenciler katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin Merkez Bankacılığı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının tarihini anlattı. Şahin, "Merkez bankalarının fonksiyonları olarak milli parayı basmak,fiyat istikrarını sağlamak,finansal istikrarı gözetmek ve Devletin finansman ihtiyacını sağlamak olarak sıralayabiliriz. Merkez Bankasının temel hedefi enflasyon hedefini tutturmak, enflasyonu kontrol altına almaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda enflasyon hedefini tuttururuz. Bunun için vatandaşlarımızın ve hükümetin desteği şart. Dış ülkelerin de karşılaştıkları problemler düşük enflasyon ama onlarda hedefledikleri enflasyonun altında kalıyorlar. Negatif faiz tartışmaları sürüyor" diye konuştu. Şahin daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Şahin'e Oturum Başkanı BİİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İsmail Seki tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şahin Biga’da Konferansa Katıldı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şahin Biga’da Konferansa Katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber