Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2016 - 19:13 Yorum: 0

Merkez Bankası’nın faiz indirimi olumlu karşılandı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu'nun (PPK) aldığı...

Merkez Bankası’nın faiz indirimi olumlu karşılandı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu'nun (PPK) aldığı faiz indirme kararıyla ilgili "Bu kadar büyük olaylara rağmen ülkemiz ekonomisinin yüksek dirençle yoluna devam etmesi, ülkemizin gücünü göstermesi açısından son derece önemlidir" dedi.

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin,"PPK faizde indirime gitmiştir ve bu doğru bir gelişimdir. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu bugün yaptığı toplantısında faiz koridorunu 25 baz puan düşürdü. Böylece bu yıl içerisinde 225 baz puan faizde düşme yaşandı. Alt sınır 7.25 seviyelerine indirildi. Merkez Bankası yaptığı değerlendirmede, ekonomideki gelişmelerin olumlu ve olumsuz yönleri göz önüne alıp gelecek açısından gördüğü olumlu fotoğrafa uygun olarak böyle bir indirime gittiğini ifade etti. Özellikle turizmde yaşanan olumsuzluk yanında, AB'ye ihracat artışı ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri ekonomiye olan güveni göstermiştir. Epey bir zamandır ülkemizin içinde yaşadığı sıkıntılı süreçler terör ve darbe girişimleri açısından devam ederken, aynı düzlemde ilişkinin zayıfladığı bazı ülkelerle yeniden iletişime geçilmesi olumlu sonuçlara sebebiyet vermektedir. Türkiye'deki siyasi istikrar ve yüksek güvenli liderlik konumu ekonominin bozulmasında engel olacak bir zemini desteklemektedir. Milletimizin darbe girişimine karşı gösterdiği direnç aynı zamanda son derece yüksek bir moralin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu açıdan faiz yükünden aşama aşama kurtulma seyri tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber