Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Nisan 2014 - 11:03 Yorum: 0

Mermerden yapılan ürünlere ilgi artıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın mermeriyle ünlü ilçesi İscehisar'da oluşturulan atölyelerde, mermerden yapılan işçiliklere talep her geçen gün artıyor.  Mermer işçiliği ustası...

Mermerden yapılan ürünlere ilgi artıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın mermeriyle ünlü ilçesi İscehisar'da oluşturulan atölyelerde, mermerden yapılan işçiliklere talep her geçen gün artıyor. 

 Mermer işçiliği ustası Yavuz Üresin, mermer atölyelerinde eskiden daha çok mezar taşları hazırladıklarını anlattı. Mezar taşlarının yanında mermerden yapılan diğer ürünlere de son zamanlarda talebin arttığını ifade eden Üresin, gelen siparişlere göre mermeri, mezar taşlarından çeşmelere, küçük ev aletlerinde bahçe süslemelerine kadar her alanda kullandıklarını belirtti.

Vatandaşların ilginç taleplerinin olduğunu da dile getiren Üresin, "Şu ana kadar bize gelen en ilginç talep silah şekliydi. Vefat eden bir kişinin gençliğinde silahlara olan sevgisi bize iletildi. Biz de mezarının başına silah şekli yaptık. Çiftçi bir kişi vefat ettiğinde yakınları orak yapmamı istedi. Onları da kırmadık" dedi. 

Üresin, İscehisar'da mermerden yaptığı ürünlerin, aracı firmalar vasıtasıyla yurtdışında da satıldığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber