Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Ocak 2018 - 14:13 Yorum: 0

Mersin Barosu ’Çocuk istismarı davası’na gözlemci olarak katıldı

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan, Silifke ilçesinde 5 yaşındaki A.S. isimli kız çocuğuna yönelik devam eden "cinsel...

Mersin Barosu ’Çocuk istismarı davası’na gözlemci olarak katıldı

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan, Silifke ilçesinde 5 yaşındaki A.S. isimli kız çocuğuna yönelik devam eden "cinsel istismar davası'na gözlemci olarak katıldıklarını söyledi.

Ayılgan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Silifke'de 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik devam eden "cinsel istismar davası'nın ikinci duruşmasına gözlemci olarak katıldığını belirterek, "Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, açılan davayı mağdur çocuk yanında takip etmek için ilk duruşmasına katılarak davaya müdahil olma talebinde bulundu. Davalara müdahil olarak katılma talebimiz mahkeme tarafından reddedilmiştir. Ancak, ikinci duruşmaya şahsen gözlemci olarak katılarak davayı takip ettim ve takibimiz de devam edecektir" dedi.

Suçluların yargı önüne çıkarılıp en ağır cezasını çekmesi gerektiğini söyleyen Ayılgan, "Çocuklarımızın geleceği için Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak, bu ve bunun gibi vahim olayların takibini sonuna kadar yapacağız. Çocuklarımızın geleceğini karartan cinsel istismar olaylarında suçlular ve sorumlular en ağır cezayı çekmelidir" diye konuştu.

Mersin'in Mut ilçesinde geçtiğimiz eylül ayında, 3 çocuk annesi Ş.S., 50 yaşındaki kayınpederi H.S.'nin kızını taciz ettiğini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve şikayet üzerine dava açılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber