Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Mersin Barosu’nda adli yıl açılışı yapıldı

Mersin Barosu tarafından, adli yıl açılış töreni düzenlendi. Tören kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Mersin Barosu’nda adli yıl açılışı yapıldı

Mersin Barosu tarafından, adli yıl açılış töreni düzenlendi. Tören kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı. İlk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konulurken, daha sonra saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan Başkan Antmen, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlayarak, "Bugün dünyada ve Türkiye'de isteyeceğimiz tek şey barış. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Yurtta sulh, cihanda sulh'. Ama hukuk anlamında, avukatlık anlamında diyeceğimiz en önemli şey Türkiye'de gelinen bu noktada bugün yıllardır söylediğimiz ilke, hukukun üstünlüğü, eşitlik, adim yargılanma ve savunma hakkı artık çok daha önemli" dedi.

Ne olursa olsun bugünden sonra Türkiye'de en önemli olan husus hukuk devletinin yeniden inşası olduğunu dile getiren Antmen, "Hukuk devletinin, demokrasinin yeniden sarsılmaz bir şekilde temellerinin şekillendirilmesi ve atılmasıdır. Her ne olursa olsun her kim olursa olsun adil yargılanma ve savunma hakkı ihlal edilmeden cezalandırılması lazım. 15 Temmuz darbe girişimine katılanların da hepsinin cezalandırılması gerekmekte olup ancak asla ve asla adil yargılanma ve savunma hakkından taviz verilmemesi en önemli husustur" diye konuştu.

Savunmanın bugün adli yıla pek çok mesleki sorunla birlikte başladığını da ifade eden Antmen, "Avukatlık mesleğinin maddi ve manevi sorunları her yıl günden güne kökleşiyor, derinleşiyor, artıyor ve derinleşiyor. Fakat artık bu sorunların hiç birinden bahsetmiyoruz. Geçen yıl Türkiye'nin en büyük sorunu "demokrasi ve terör" demiştim. Şimdi artık tek sorunumuz var hukukun üstünlüğü ilkesine sarılmak. Türkiye'yi biz hukukçular, avukatlar yeniden inşa edeceğiz. Türkiye'de hukuku yeniden hakim kılacağız. Siyasi iktidar veya her kim olursa olsun artık yandaşlığa, liyakat dışında başka hiçbir kritere bakmadan kamu hizmetlerinde, alımlarda veya kamu hizmetlerinin götürülmesinde tam bir liyakat ve eşitlik sisteminin ülkede oturtulması gerekiyor. Avukatlık mesleği için, avukatlık mesleğinin sorunları için anlatacak çok şey var. Bunların hiç birinden bahsetmiyoruz. Bahsedeceğim tek husus, biz avukatlar, barolar, Türkiye Barolar Birliği, tek şey yapacak; Türkiye'de hukukun üstünlüğü ilkesi için, Türkiye'nin bir hukuk devleti olarak devama etmesi için, laik sosyal hukuk devleti için, adil yargılanma ve savunma hakkı için ve en önemlisi tüm insan hakları için zapt edilmez kaleler gibi çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin Barosu’nda adli yıl açılışı yapıldı

Mersin Barosu’nda adli yıl açılışı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber