Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Mersin Barosu’nda görev değişimi

Mersin Barosu'nun Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa seçilen Ali Er, mazbatasını alarak görevine başladı.

Mersin Barosu’nda görev değişimi

Mersin Barosu'nun Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa seçilen Ali Er, mazbatasını alarak görevine başladı. Ali Er, "Baromuzu hak ettiği güçlü ve saygın konuma hep birlikte taşıyacağız. Tüm meslektaşlarıma taahhüt ederim ki Mersin Barosu'nu hiçbir siyasi amaç ve düşünce ile hareket etmeksizin, tüm üyelerini bütünleştirici, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet odaklı bir anlayışla yöneteceğiz" dedi.

Mersin Barosu'nun iki yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan seçimlerde, 2016-2018 dönemi için mevcut başkan Alpay Antmen yeniden aday olmadı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde başkan adayları, yeni dönem projelerini anlatırken, Mersin Barosu'nun 2016-2018 tahmini bütçesi de 5 milyon 150 bin 244 TL olarak kabul edildi. Genel kurulun ikinci gününde ise baronun yeni yönetimi için seçim yapıldı. Yaklaşık bin 500 avukatın oy kullandığı seçimlerde, adaylardan Yeşilboğaz 454 oy alırken, Kendirci 436 oyda kaldı. Ali Er ise 525 avukatın oyunu alarak, Mersin Barosu'nun 2016-2018 dönemi başkanı oldu.

Bugün Mersin Adliyesi içinde bulunan Mersin Barosu'nda düzenlenen mazbata töreniyle Ali Er, eski Başkan Alpay Antmen'den görevi teslim aldı. Mazbata töreni öncesi konuşan Alpay Antmen, 4 yıl Baro Başkanlığı görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını ifade ederek, "4 yıldır Baro Başkanı olarak birçok kere sizler hitap etme şerefine layık oldum. Genel Kurulda ki son konuşmamda çok duygulandım ve o konuşmayla sizlere veda ettim. Bugün söyleyecek bir sözüm yok. Mersin Barosu 94 yıllık tarihinde her zaman hukukun üstünlüğü ve insan haklarına ihlallerine bağlı çalışkan, üretken ve öncü bir baro olmuştur. Yeni seçilen değerli Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizin bu hizmet çıtasını çok daha fazla yükselteceğine inanıyorum. Yeni seçilen Başkana ve yönetim kurulu ile diğer tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Her ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olacağım" dedi.

Baro Başkanı Ali Er ise seçimden galibiyetle çıktıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Meslektaşlarım tarafından, bana ve çalışma arkadaşlarıma, baromuza hizmet etme görevi ve onuru verildi. Çalışma arkadaşlarımla birlikte, bu güven ve onura layık olmak için tüm gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi isterim. Seçim sonuçları, meslektaşlarımın bana ve çalışma arkadaşlarıma duyduğu güveni güçlü bir şekilde göstermiştir. Baromuzu hak ettiği güçlü ve saygın konuma hep birlikte taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesaplarında bazı söylentilere de kulak verilmemesini isteyen Er, "Sosyal medyada veya dillerde, Baroyu sağa kaptırdık, sola kaptırdık gibi şeyler yazılıyor ve söyleniyor. Bu anlamda hiçbir meslektaşımın kaybettik duygusu yaşamaması gerektiğini ifade etmek isterim. Biz baroda siyaset yapmaya gelmedik. Mersin Barosu hepimizin ve mesleğin meselelerini hep birlikte yaşıyoruz. Tüm meslektaşlarıma taahhüt ederim ki Mersin Barosu'nu hiçbir siyasi amaç ve düşünce ile hareket etmeksizin, tüm üyelerini bütünleştirici, birlik ve beraberlik içerisinde, hizmet odaklı bir anlayışla yöneteceğiz. Bizimle birlikte Mersin Barosu yönetimine aday olan meslektaşlarımı ve çalışma arkadaşlarımı, kurullarda görev verilen meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Görevimize hızlı bir şekilde başlıyoruz. İlk toplantımızı bugün yapıp, görev dağılımını belirleyeceğiz. Mersin Barosu'nun ve meslektaşlarımın kaybedecek zamanı yoktur. Hizmete başlıyoruz. Hepimiz için çok güzel hizmetlere imza atacağımız hayırlı bir çalışma dönemi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mazbatasını alan Ali Er, görevine başladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber