Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 bin nergis soğanı dağıttı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmak amacıyla Erdemli ilçesi Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde 23 üreticiye toplam 50 bin adet nergis...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 bin nergis soğanı dağıttı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmak amacıyla Erdemli ilçesi Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde 23 üreticiye toplam 50 bin adet nergis çiçeği soğanı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye ek gelir sağlamak ve Mersin'e alternatif tarım faaliyetleri kazandırmak amacıyla hayata geçirilen "Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında geçen yıl Tarsus ilçesi Kızılçukur Mahallesi'nde 63 üreticiye toplam 50 bin 400 adet nergis çiçeği soğanı dağıtılmıştı. Üretimi yapılan nergis soğanlarının üretici açısından verimli olması üzerine, bu yıl aynı uygulama Erdemli'nin Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde de yapıldı. Sulama sıkıntısı olan arazilerde nergis çiçeği üretimi yaparak üreticilere ek gelir sağlamayı hedefleyen projesi kapsamında, dağıtımın yanı sıra üreticilere, nergis çiçeği yetiştiriciliği, dikimi, bakımı ve hasadı hakkında sunum ve bilgilendirilme toplantıları yapıldı.

Hüsametli ve Arslanlı Mahallelerinde yapılan nergis çiçeği soğanı dağıtımı ile birinci yıl sonunda 50 bin adet, ikinci yıl sonunda 150 bin adet, üçüncü yılın sonunda da yaklaşık olarak 500 bin adet nergis soğanı hasat edilmesi hedefleniyor. İlk hasatlarını Ocak ve Şubat aylarında yapacak olan üreticiler, üçüncü yılın sonunda elde ettikleri nergis soğanlarının satışlarını da gerçekleştirebilecekler.

Proje ile boş kalan arazileri değerlendirdiklerini ve aile ekonomilerine katkı sağlama imkanı bulduklarını belirten üreticiler, hasat gününü heyecanla beklediklerini dile getirerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 bin nergis soğanı dağıttı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 bin nergis soğanı dağıttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber