Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 17 Kasım 2019 - 13:38 Yorum: 0

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Leszno Belediyesi arasında Odak Grup Toplantısı yapıldı

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında desteklenen Türkiye ve Polonya Çevre Ortaklığı Projesi'nin son faaliyeti olan Odak Grup...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Leszno Belediyesi arasında Odak Grup Toplantısı yapıldı

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında desteklenen Türkiye ve Polonya Çevre Ortaklığı Projesi'nin son faaliyeti olan Odak Grup Toplantısı, Polonya'nın Leszno kentinde gerçekleştirildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin yerel idareleri arasındaki ortaklıkların desteklenmesi amacıyla şehir eşleştirme bileşenlerini kapsayan AB finansmanlı programların en sonuncusunu Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı oluşturuyor. Programın bütçesi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) II kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse ediliyor.

Amaç sürdürülebilir bir ortaklık kurulması

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Leszno Belediyesi ortaklığında sürdürülen "Türkiye ve Polonya Arasında Çevre Ortaklığı Projesi', Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında desteklenen sayılı projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca yürütülen projeyle, AB çevre politikasının yerel düzeyde uygulanmasıyla Mersin ve Leszno arasında sürdürülebilir bir ortaklık kurulması amaçlanıyor.

Bu çerçevede, 12 ay devam edecek olan projenin son faaliyeti Odak Grup Toplantısı, Polonya'nın Leszno kentinde yapıldı. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Atık Yönetimi Şube Müdürü Ömer Erdal Bilici, Mersin Ticaret Odası adına ise Başkan Danışmanı Cenk Cenkçimenoğlu katıldı.

Çevresel konularda halkın bilgiye erişimi sağlanacak

Aarhus sözleşmesi temelinde, Avrupa Birliği tarafından çıkarılan "Çevresel Bilgiye Erişim" ve "Halkın Katılım Toplantısı" direktiflerinin karşılıklı tartışılarak iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, her iki belediye tarafından yapılan sunumlarda, mevcut durum ortaya konuldu.

Aarhus sözleşmesi gereği her türlü çevresel bilgiye erişimin sağlanması için gerekli tedbirlerin idarelerce alınması gerektiği vurgulanarak, büyük projelerde faaliyetlerin çevre etki değerlendirilmesinin objektif bir şekilde yapılarak, halkın süreçlere mutlaka dahil edilmesi ortak fikir olarak benimsendi.

Toplantılar sonucunda ortaya çıkan iyileştirme metni, proje sonunda Avrupa Birliği Komisyonu'na gönderilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Leszno Belediyesi arasında Odak Grup Toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Leszno Belediyesi arasında Odak Grup Toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber