Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Eylül 2016 - 12:58 Yorum: 0

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, Kurban Bayramı'nda hizmetlerin aksamaması ve doğabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına gerekli tüm tedbirlerin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, Kurban Bayramı'nda hizmetlerin aksamaması ve doğabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına gerekli tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

"Bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, araç filosuna eklediği son model otobüsler ile Mersin genelinde hizmet ağını genişleten Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kent merkezinde 158 araç ve 325 personel ile il genelinde ise 182 araç ve 369 personel ile hizmet vermeye devam edecek. İl genelinde verilecek toplu taşıma hizmetleri, 12 Eylül 2016 Pazartesi tarihinden başlamak üzere Kurban Bayramı'nın 1, 2, 3 ve 4. günü ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Öte yandan sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere 27 personel ve 25 araç tahsis edilerek, Mersinlilerin Kurban Bayramı'nı kusursuz bir şekilde yaşaması sağlanacak.

"Zabıtadan kesintisiz hizmet"

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince de gerekli tedbirler alındı. Bu çerçevede halkın sağlığı, huzuru ve güvenliği için 24 saat görev başında olacak olan zabıta ekipleri, Kurban Bayramı'nda kesintisiz hizmet ile vatandaşın istek ve taleplerine karşılık verecek.

Görevli zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen mobil ve sabit kurban kesim yerlerinde gerekli önlemleri alarak, kaçak kesim yapanları ise cezai yaptırım uygulanması amacıyla ilgili birimlere yönlendirecek. Toplu taşımada oluşabilecek düzensizliğin de önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, bayram boyunca toplu taşıma denetimlerini sürdürecek ve düzeni sağlayacak. Her bayramda insanların manevi duygularını sömüren dilenciler de zabıta ekipleri tarafından gerekli yaptırımlarla karşılaşacak. Büyükşehir zabıta ekipleri, bayramda da dilenci ve seyyar satıcılar konusunda gerekeni yapacak ve bu şahısların özellikle mezarlıklara girmelerini engelleyecek. Önemli görevlerinden olan kıyı denetimini de sürdürecek olan zabıta ekipleri, denetim ve hizmetlerini Kurban Bayramı boyunca kesintisiz olarak sürdürecek.

"Çağrı merkezi Mersinlilerin hizmetinde"

Bir süre önce hayata geçirilen ve 24 saat esasıyla görev yapan "Çağrı Merkezi" hizmeti, Kurban Bayramı boyunca Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi'nden istek ve talepte bulunanlar, tespit edilen olumsuzluklar hakkında şikayette bulunmak isteyenler, bayram süresince "444 2 153" numaralı telefonu arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilecek. Vatandaştan alınan bildirimler ile ilgili daire başkanlıkları da olumsuzlukların giderilmesi için göreve hazır olacak. Mersinlilerin her türlü istek, talep ve şikayetleri bayram boyunca en kısa sürede değerlendirmeye alınarak çözüm üretilecek.

"İtfaiye ekipleri görev başında"

Bayram süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı da görev başında olacak. Türlü afet ve tehlikeye karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca da vatandaşın en zor zamanında yanlarında olmayı sürdürecek.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ambulans filosu da bayram boyunca Mersinlilerin hizmetinde olacak. Ayrıca cenaze hizmetleri çerçevesinde de mezarlıklarda hizmet verecek olan mini araçlarla engelli ve yaşlı vatandaşların gitmek istedikleri mezarlara taşınması sağlanacak.

Kent genelinde yaşanacak gerek görüntü kirliliği, gerekse gürültü kirliliğine müsaade etmeyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de bayram boyunca hizmet vermeyi sürdürecek. Oluşan her türlü kirliliğin önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, oluşan kirlilikleri ise kısa sürede ortadan kaldırarak, sebep olanlara da gerekli cezai yaptırımı uygulayacak. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Mersinlilerin temiz bir bayram geçirebilmeleri için herhangi bir kirliliğe geçit vermeyecek.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), bayram süresince nöbetçi ekiplerle hizmet vermeyi sürdürecek. Kent genelinde oluşabilecek arızalara karşı hazır durumda bulunacak olan ekipler, vatandaştan gelen istek, talep ve şikayetlerin yanı sıra oluşan arıza bildirimleri ile ilgili de gerekli değerlendirmeyi yaparak en kısa sürede müdahalede bulunacak. Mersinliler istek, talep, şikayet ve arıza ihbarlarını 24 saat hizmete açık olan 185 numaralı telefonu arayarak bildirebilecek.

"Sağlıklı ve güvenli kesim Büyükşehir'den"

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşın daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti alabilmesi için de görev başında olacak. İl genelinde 20 mobil kesim ünitesi ve ilçe mezbahalarının yanı sıra, 4 merkez ilçede Yakaköy Mezbahası ile kesim hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetini bu bayram da ücretsiz olarak Mersinlilerin ayağına götürecek. Mobil kesim üniteleri, ilçe mezbahaları ve Yakaköy Mezbahası, Kurban Bayramı'nın amacına uygun olabilmesi amacıyla veteriner kontrolünde ücretsiz kesimin adresi olacak.

Ayrıca bayramın 1 ve 2'nci günü saat 07:00 ile 15:00 arasında iki saatte bir olmak üzere Atatürk Evi önünden Yakaköy Mezbahası'na kesim işlemini yaptırmak isteyenler için ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu yaşanmasının da önüne geçilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber