Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 11:53 Yorum: 0

Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, yeniden 1. Lige çıkmak istiyor

Bu sene Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) kenti temsil edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, yeniden birinci lige çıkmak...

Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, yeniden 1. Lige çıkmak istiyor

Bu sene Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) kenti temsil edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, yeniden birinci lige çıkmak istiyor. İç transferde 3 isimle anlaşmaya varan Mersin ekibi, yeni sezona güçlü bir kadro ile girmenin planlarını yapıyor.

2013-2014 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 30 maçtan 7 galibiyet, 23 mağlubiyet alan Mersin ekibi, ligi 15. sırada bitirerek Erkekler Basketbol 1. Ligi'ne düşmüştü. 2014-2015 sezonunda da oynadığı 34 maçtan yine 7 galibiyet, 27 mağlubiyet alan Güney ekibi, ligi son sırada tamamlayarak TB2L'ye düşmüştü. Geçen yılda Mersin'i TB2L'de temsil eden Büyükşehir Belediyespor, oynadığı 22 maçta 17 galibiyet, 5 mağlubiyet alarak ligi 3. sırada tamamlamış, final grubuna kalamamıştı. Bu sene iddialı bir kadro kurarak, yeniden 1. Lig'e yükselmek isteyen Mersin ekibi, transferlerini sürdürüyor. İç transferde geçen yıl Maliye Milli Piyango'da oynayan forvet Koray Uzunhasan, Best Balıkesir'de oynayan guard Serdar Yavuz ve Erman Demirer'i renklerine bağlayan turuncu-beyazlı ekip, önümüzdeki günlerde yapacağı bir kaç transferle daha güçlü bir kadro kurmanın planlarını yapıyor.

Takımla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Sorumlusu Hakan Bozbey, bu sene iddialı bir kadro kurmak istediklerini söyledi. En son iç transferde 3 oyuncu ile anlaştıklarını belirten Bozbey, "Önümüzdeki günlerde birkaç transfer daha yapacağız. Tabi takımımızı eski günlerdeki gibi Beko Basketbol Ligi'nde görmek istiyoruz. O yüzden iddialı bir kadro kurmak istiyoruz. Öncelikle hedefimiz takımımız birinci lige çıkarmak ve ardından kuracağımız güçlü bir kadro ile Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaktır. Geçen yıl şansız sonuçlardan dolayı final grubuna kalamamıştık. Geçen yıl özellikle evimizde şansız yenilgiler almıştık. Bu kayıplardan dolayı ligi 3. sırada tamamlamıştık. O yüzden bu seneye daha iyi hazırlanıp, özellikle evimizde daha iyi oynayıp, kayıp vermeden ligi bitirmeliyiz. Burada taraftarlarımıza da büyük iş düşüyor. Takımımızı buradan hep birlikte çıkaracağız. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. İnşallah Mersinli taraftarlarımızın desteği ile takımımız hak ettiği yere hep birlikte çıkaracağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber