Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 24 Ekim 2014 - 16:38 Yorum: 0

"Mersin Caretta Bisiklet Festivali"

Bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve koruma altına alınan caretta carettalara dikkati çekmek amacıyla başlatılan festivale çeşitli illerden 120 sporcu katılıyor

'Mersin Caretta Bisiklet Festivali'

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Bisikletli Gezginler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Mersin Caretta Bisiklet Festivali" başladı.

Tarsus'tan yola çıkan bisikletçiler, Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda bir süre mola verdi. Bisikletçilere burada bisikletiyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı ve festivale destek amacıyla pedal çevirdi.

Kocamaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin gelecek yıllarda spor merkezi haline geleceğini söyledi.

Festivalin, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta cerattaların korunmasına dikkati çekmek amacı da taşıdığını belirten Kocamaz, "Bu etkinlik, gelecekte Mersin'de düşündüğümüz uluslararası bisiklet maratonunun da başlangıcı olacak. Çalışmalarımız başladı, önümüzdeki günlerde şehir içinde insanlarımızın bisikletle dolaşmaları hatta iş yerlerine bisikletle gelip gitmeleri için kampanya başlatacağız" diye konuştu.

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özener de festivalin önemli bir çevresel etkinlik olduğunu aktararak, kentin turizm ve marka değerine katkı sağlayacaklarına inandıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından bisikletçiler, Erdemli istikametine devam etti.

Festivalde çeşitli illerden gelen 120 bisikletçi, Tarsus’tan Taşucu'na kadar 3 gün boyunca pedal çevirecek. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber