Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 20 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Mersin İdmanyurdu, galibiyet serisini sürdürmek istiyor

TFF 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçını kazanarak, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Mersin İdmanyurdu, galibiyet serisini sürdürmek istiyor

TFF 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçını kazanarak, galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, "Samsunspor maçında aldığımız galibiyet bize nefes aldırdı. Denizlispor maçını da kazanarak, çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu evlerinde Samsunspor'u 3-0 yenen Mersin İdmanyurdu, ligdeki 2. galibiyetini aldı. Ligde oynadığı 4 maçtan 2 de mağlubiyet alan Mersin İdmanyurdu, 6 puanla 8. sırada yer alıyor. Perşembe günü deplasmanda Türkiye Kupası'nda Kızılcabölük ile oynayacak olan kırmızı-lacivertli ekip, burada da yoluna devam etmek istiyor. Bu maç ve Denizlispor maçının hazırlıklarını Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yaptığı idmanla sürdüren Mersin ekibi, yarın Denizli'ye gidecek. Teknik Direktör Levent Arıkdoğan yönetiminde bugün yapılan idmana çoğunluğu genç oyuncu katılırken, idmanda çabukluk ve çift kale maç yapıldı.

"İki maçı da çok iyi oynayarak kazandık"

İdman sonrası açıklamalarda bulunan Levent Arıkdoğan, sezona geç başladıklarını belirtti. Bu düzen içerisinde istedikleri oyuncularla anlaşamadıklarını kaydeden Arıkdoğan, "Alamadık derken zaten transfer yasağımız vardı ve geçen yılki tecrübeli oyuncularımızla anlaşamamıştık. İlk 2 maçta kaybettik. Bu maçlarda hoşumuza gitmeyen skorlar oldu ama 2 maçtan sonra bir boşluğun olması bunun ardından bir Büyükşehir Gaziantepspor maçının kazanılması bize öz güven ve moral verdi. Onun ardından oynadığımız 2 lig maçını da kazandık. Bu maçları kazanırken de sadece skorla değil, çok iyi oynayarak bu maçları kazandık. Tabi bunda gelen tecrübeli oyuncularımızın da büyük katkısı oldu. İnşallah bundan sonra daha iyisi yapmamız için sahada olacağız. Yeter ki bizim bütün sıkıntılarımız giderilsin" diye konuştu.

"İleriki günlerde sahada daha iyi yer alacağız"

Samsunspor maçında özellikle çok pozisyon verdiklerini kaydeden Arıkdoğan, "Bu konuyla ilgili futbolcularla hem konuştuk hem de bu konuyla ilgili çalışmamız olacak. Ancak baktığınız zaman onların pozisyona girdiği kadar en az biz de pozisyona girdik. Attıklarımız hariç en az onlar kadar da kaçırdık. O bakımdan rakiplerimiz de mutlak pozisyona girecek. Tabi son maçta fazla pozisyon verdik. Bunun da sebebi futbolcularda skor koruma içgüdüsü vardı. Takımımız 2-0 önde olunca futbolcularımızda bu skoru koruma duygusu oluşuyor ve daha çok gol yememeye odaklanıyor, pozisyon veriyoruz. Tabi bu sırada da rakip sürekli atak yaptığı için sürekli pozisyon buluyorduk. Rakibimizin kaçırdığı 2-3 tane çok net pozisyonları var. Ancak Samsun'dan daha iyi oynadığımızı, daha çok koştuğumuzu düşünüyorum. İleriki günlerde sahada daha iyi yer alacağız" şeklinde konuştu.

"Bize puan ve puanlar lazım"

Denizlispor maçıyla ilgili olarak da Arıkdoğan, "Denizlispor'un son hafta Sivas'da aldığı galibiyet bizi ilgilendirmiyor. Biz sadece sahada oynayacağımız, yapacağımız işler ilgilendiriyor. Futbolcularda bunu yapacak seviyeye geldiler. Ancak biz her maç öncesi diyoruz, kazanamıyorsak kaybetmek istemiyoruz. Bize çünkü puan ve puanlar lazım. Bizde bunu yakalamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası'nda oynayacakları Kızılcabölük maçına da genç bir kadro ile çıkacaklarını vurgulayan Arıkdoğan, "Kupa maçında gençlerimiz oynayacak. Görmek istediğimiz oyuncular var. Gençlerimizden hangisi daha fazla A Takımda kullanabiliriz ona bakıyoruz. Onlardan iyi oyuncu çıkması için büyük çaba harcıyoruz. İnşallah bunu yapacak oyuncularımız var. Tabi gençtir bu stres içerisinde bazen kötü oynayabilir ona sahip çıkacak bir Mersin halkı da şart" diye konuştu.

"Öncelikle takımın bu sene kümede kalması şart"

Hedefleri konusunda konuşmak için daha erken olduğunu ifade eden Arıkdoğan, "Büyük takımlar bile sezon başında hiçbir hedef koyamazlar. Önce oyuncular görülür, takım görülür ve ona göre bir hedef belirlenir. Bize en son gelen tecrübeli oyuncular, 10 gün bile idman yapmadan maça çıktılar. Bizim hedefimizi göstermemiz için oyuncularımızın çok daha farklı bir yere gelmesi gerekiyor. Şu anda ne koparırsak kar anlamında biz iyi maçlar oynuyoruz. Onların göstereceği performansa göre biz daha iyi işler yapacağız. Biz önce sezon başında söylediğimiz gibi bu takımı bu sene kümede kalması şart. Biz çıtayı yükseltebilir miyiz bunu zaman gösterir" dedi.

"Geleceğin temellerini atmaya çalışıyoruz"

Antrenör Nasır Belci ise çalışmalarına son sürat devam ettiklerini kaydederek, "Bolu'da aldığımız 2-0'lık galibiyetin üzerine Samsunspor'u 3-0 gibi bir skorla geçmemiz son derece sevindirici. Lige iyi başlayamamıştık. Genç bir ekibimiz vardı. 4 tane oyuncunun katılması gerçekten öz güven açısından çok çok önemliydi. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu desteklerini devam ettirsinler. Her hocanın mutlaka bir hedefi vardır. Buradaki hedeflerden biri de genç, kaliteli oyuncuları Mersin İdmanyurdu'na kazandırmak. O konuda da çok büyük çaba sarf ediyoruz. U19, U21'deki kaliteli oyuncuları A Takımla idmana çıkararak, geleceğin temellerini de atmaya çalışıyoruz. Bu galibiyetlerin devamını temenni ediyoruz. İnşallah bize gönül verenlere bu iyi sonuçları yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber