Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 06 Mayıs 2016 - 16:39 Yorum: 0

Mersin İdmanyurdu İle Antalyaspor Süper Lig’de 8. Randevuda

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda daha önce küme düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Antalyaspor'da mücadelenin hazırlıkları...

Mersin İdmanyurdu İle Antalyaspor Süper Lig’de 8. Randevuda

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda daha önce küme düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Antalyaspor'da mücadelenin hazırlıkları tamamlandı. Kırmızı-beyazlı takım ile kırmızı-lacivertliler toplamda 39, Spor Toto Süper Lig'de 8. kez karşılaşacak.

31 hafta sonunda aldığı 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 yenilgi ile Spor Toto Süper Lig'de 39 puanla 10. sırada bulunan Antalyaspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını tamamladı. Antalyaspor ile Mersin İdmanyurdu, Spor Toto Süper Lig'de 8. kez karşı karşıya gelecek.

"TOPLAMDA 38 KEZ KARŞILAŞTILAR"

Antalyaspor ile Mersin İdmanyurdu ilk kez 1966-1967 yılında Spor Toto 2. Ligi'nde karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştığı ve Antalya'da oynanan mücadele 1-0 Antalyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Kırmızı-beyazlılar ile Mersin ekibi, Spor Toto 2. Lig'de 16, PTT 1. Lig'de 10, Türkiye Kupası'nda 3, hazırlık maçında 2 ve Spor Toto Süper Lig'de 7 kez olmak üzere toplamda 38 kez karşı karşıya geldi.

"SÜPER LİG'DE 8. KEZ"

Kırmızı-beyazlılar bugüne kadar Mersin İdmanyurdu ile toplamda 38 kez karşılaştı. İki takım Süper Lig'de ise toplamda 7 kez birbirlerine rakip oldu. Antalyaspor ile kırmızı-lacivertli takım pazar günü Mersin'de oynanacak maç ile birlikte Spor Toto Süper Lig'de 8. kez karşı karşıya gelecek. İki takım en son sezonun ilk yarısında Antalya'da karşılaşırken mücadeleden kırmızı-beyazlılar, M'billa Etame, Eto'o ve Lokman'ın golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılmıştı.

"MERSİN SAHASINDA ÜSTÜN"

Mersin İdmanyurdu ile Antalyaspor toplamda 38 kez karşı karşıya gelirken, Antalyaspor bu maçlarda 16 galibiyet, 14 beraberlik ve 8'de yenilgi aldı. İki takım Süper Lig'de 7 kez karşılaşırken kırmızı-beyazlılar bu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2'de yenilgi aldı. 7 maç sonunda Antalyaspor, kırmızı-lacivertli takıma 9 gol atma başarısı yakalarken, Mersin takımı ise kırmızı-beyazlılara 7 gol ile karşılık verdi. Mersin'de oynanan toplam 19 maçta ise, Mersin İdmanyurdu'nun üstünlüğü bulunuyor. 19 maç sonunda kırmızı lacivertli ekip, 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

"EN FARKLI GALİBİYET ANTALYASPOR'DAN"

İki takım arasında oynanan 38 maçta 90 dakika sonunda en farklı skor 2012-2013 yılında Türkiye Kupası'nda oynanan ve Antalyaspor'un 5-0 üstünlüğü ile sona eren maç olarak kayıtlara geçti. İki takım arasında en çok golün atıldığı maç ise, 1975-1976 yılında Mersin'de oynanan ve Mersin İdmanyurdu'nun 5-2 üstünlüğü ise son bulan 7 gollü maç olarak kayıtlara geçti.

"EN ÇOK 1-1'LİK SKOR ALINDI"

Antalyaspor ile kırmızı-lacivertli ekip arasında en çok alınan sonuç 1-1'lik skor oldu. İki takım arasında 6 maç 1-1 sona erdi. 5'şer maç ise 0-0 ve 1-0'lık skorlarla sona erdi ve kayıtlara geçti. 4 maç 2-0 biterken, 3'er maç 2-1, 2-2, 3-0 ve 4-2, 2 maç 4-0 ve birer maçlarda ise, 3-2, 4-1, 5-0 ve 5-2'lik skorlar alındı.

"CELUSTKA SAKAT, CEZALI YOK"

Antalyaspor'da Mersin İdmanyurdu maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor. Kırmızı-beyazlı takımda Torku Konyaspor sakatlanan Celustka ile daha önceden sakatlığı bulunan ve Brezilya'da tedavi olan Chico mücadelede forma giyemeyecek.

"5 OYUNCU CEZA SINIRINDA"

Antalyaspor'da 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartı bulunan Zeki Yıldırım, Chico, Serdar Özkan, M'billa Etame ve Diego Angelo Spor Toto Süper Lig'de oynanacak maçlarda görecekleri ilk sarı kartla cezalı duruma düşecekler.

"GOL YÜKÜ ETO'O'DA"

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 31 maçta 20 gol atarak takımının gol yükünü çeken Eto'o, Mersin İdmanyurdu maçında da takımının gol silahı olacak. Eto'o, 31 haftada takımı adına 2 bin 747 dakika sahada kalırken, 20 golün yanı sıra 6 da gol pası attı. Kamerunlu dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto'o, Antalyaspor'un Süper Lig'de attığı 45 golün 26'sına doğrudan katkı sağladı.

"ANTALYASPOR'UN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF"

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 15 maçta 2 galibiyet ve 3 yenilgi alarak sadece 9 puan toplayabildi. Kırmızı-beyazlılar bu maçlarda 10'da yenilgi aldı. Antalyaspor, dış saha maçlarında sezonun ikinci yarısında oynadığı 7 maçta ise galibiyet yüzü görmezken, Sivasspor ve Kayserispor maçlarından beraberlikle ayrılabildi. 7 dış saha maçında kalesinde 10 gol görürken, rakip ağlara ise 3 gol attı. Kırmızı-beyazlılar ligden düşen rakibi karşısında galibiyet alarak ikinci yarıdaki ilk deplasman galibiyetini almak istiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber