Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 31 Ağustos 2016 - 12:58 Yorum: 0

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

TFF 1. Lig'de mücadele eden ve maddi sıkıntılardan dolayı transfer yapamayan Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları, futbolcuları, teknik heyet ve Başkanı,...

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

TFF 1. Lig'de mücadele eden ve maddi sıkıntılardan dolayı transfer yapamayan Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları, futbolcuları, teknik heyet ve Başkanı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyerek, kentin ileri gelenlerinden yardım istedi.

Sabah saatlerinde Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen taraftarlar, futbolcular, teknik heyet ve başkan tezahüratlar yaparak, Mersin İdmanyurdu'na destek istediler. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde taraftarlar adına açıklama yapan Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği İkinci Başkanı Hazar Yusuf Gökel, Mersin İdmanyurdu için buluştuklarını söyledi. Mersin İdmanyurdu'nun yok olma aşamasında olduğunu vurgulayan Gökel, "Buna sessiz kalmayacağız. Sadece şeytanlar grubu olarak değil, burada futbolcularımız, başkanımız, bu kulübe hizmet etmiş ağabeylerimizle birlikte omuz omuza Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkacağız. Artık ya var olacağız ya yok olacağız. O yüzden herkes üzerine düşen görevi yapsın. Başka Mersin İdmanyurdu yok. Başka yerlere destek verileceğine, Mersin İdmanyurdu gibi büyük bir markaya destek verilsin. Bugün futbolcularımız, taraftarlarımız, başkanımız, esnafımız burada. Kenetlendiğimizi tüm Türkiye görsün" dedi.

Gökek: "Bu koca çınarı yok olmaya terk etmeyelim"

Zor bir süreçten geçildiğini belirten Gökel, "Takımımız ciddi anlamda bir borç içerisinde. Sadece bir iki adamın yöneteceği iş değil bunlar. Burası 2 milyonluk bir şehir. Burada ciddi anlamda herkesin elini taşın altına koyması lazım. Süper Lig'de oynarken futbolcuların yanında mankenlik yaparak fotoğraf çekilen yöneticilerimiz neredesiniz. Mersin İdmanyurdu zordayken mi kaçıyorsunuz. Ama biz buradayız, bu işe sahip çıkanlar burada. Allah'ın izni ile bu işin üzerinden de kalkacağız. Buradan sayın bakanımızdan, sayın valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, ilçe belediye başkanlarımızdan özellikle destekte bulunmalarını istiyoruz. Bu koca çınarı yok olmaya terk etmeyelim. Borç oldu diye sırtımızı dönmeyelim. Hep beraber destek verelim. Kombinemizi alalım, takımımızın yanında olalım. Mersin'de güzel kazanan iş adamları neredesiniz. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe maçları oynanırken hepiniz localarda, vipteki koltuklarda bedava yerlerinizi aldınız. Şu anda neredesiniz. Şu anda ciddi anlamda kazanan şirketler neredesiniz. İlçe belediye başkanlarımız neredesiniz. Biz sadece sizlerden Mersin İdmanyurdu'na destek olmanızı istiyoruz. Sizlerden başka bir şey istemiyoruz. Bizim sevdamızı Mersin İdmanyurdu. Buyurun gelin bu işe destek olalım. Bu borcun altından kalkmak için hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Zordayken biz buradayız, hiçbir zaman da kaçmadık, her zamanda buradayız" diye konuştu.

"Bizi en çok destekleyen Burhanettin Başkanımızdır"

Konuşmaların ardından taraftarlar, futbolcular, teknik heyet ve başkan hep birlikte tezahüratlar atarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca takıma destek çağrısında bulunan taraftarlara, çevreden geçen vatandaşlarda destek verdi. Belediye önünde konuşan Gökel, "Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'dan Allah razı olsun. Bugüne kadar en çok bizi destekleyen kişi o oldu. Daha çok destek vermesini isteyeceğiz, sahip çıkmasını isteyeceğiz. Bu ciddi yürüyüşte tek amacımız Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkılmasıdır. Bir tek kulüp başkanı bir tek belediye başkanımızla bu işler olmaz. Belediye Başkanımızın bugüne kadar neler yaptığını, destek verdiğini biliyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Burada bir tek Burhanettin Başkan ile olmaz. Bu şehirde çok önemli kişiler var, bürokratlar var. Bu takım yalnız olmalı. Biz belediyeye birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü göstermeye geldik. Buraya gelmemizin en önemli sebebi, futbolcular, yönetim, taraftar hep beraber Burhanettin Başkanımızı da yanımıza alıp bu zorlu süreçten onun önderliğinden çıkacağımıza inandığımız için geldik. O yüzden başkanımızdan ricamız Mersin İdmanyurdu'na verdiği desteği bir kat daha artırsın" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Levent Arıkdoğan ise taraftarların yıllardır Mersin İdmanyurdu menfaati için çalıştığını vurgulayarak, "Taraftarlar Mersin İdmanyurdu'nu korunması için büyük çaba harcıyor. Her zaman bu desteklerini görmüşümdür. Yine böyle bir destek için futbolcular, taraftarlarımız birleştik Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkılması istiyoruz. Destek olunması için herkesten ricada bulunuyoruz. Herkesten yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tufan: "Belediyemiz imkanları ölçüsünde bütün yardımları yaptı"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan da taraftarın yanına gelerek onlara hitap etti. Tufan, bu kulübün herkesin kulübü olduğunu belirtti. Sporun dünyada en önemli iletişim araçlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Tufan, sözlerine şöyle devam etti:

"Spor şehrin, ülkelerin, bölgelerin tanıtımına katkı sağlayan çok önemli iletişim araçlarından bir tanesidir. Kaldı ki Mersin'in tarihinde Mersin İdmanyurdu var. İnsanlarımızın gönlünde Mersin İdmanyurdu var. Mersin İdmanyurdu sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu konuyla ilgili belediyemiz imkanları ölçüsünde bütün yardımlarını yaptı. En azından tesislerini açtı. Ancak parasal manada yasal yollardan yardım etmemiz mümkün değil. Sayın Başkanımız bu konuyu defalarca Ankara'da değişik platformlarda gündeme getirdi. Dedi ki belediyelere kulüplere resmi yollardan yardım etme imkanı verin, bizde doğru dürüst yardımımızı yapalım. Ama böyle bir imkan olmadığı için bu yardımı yapamıyoruz. Geriye sadece sağdan, soldan yardım toplamak kalıyor ki buda her zaman iyi netice vermeyebiliyor. Ancak bu Mersin valinini, bu Mersin belediyenin, bu Mersin iş adamlarımızın, bu Mersin sivil toplum örgütlerinin, bu Mersin kentte yaşayan herkesin. Dolayısıyla Mersin İdmanyurdu herkesin takımı. Mersinlileri bir araya getirecek takım Mersin İdmanyurdu'dur. O yüzden tüm Mersinli idarecilerinin, yöneticilerimizin Mersin İdmanyurdu etrafından toplanması lazım. Sayın başkanımız geldiğinden bu yana defalarca elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor. Valinin bu konuda çabaları, gayretleri var. Bu sadece belediye hizmetleri ile yetmiyor. Sadece belediyenin yardım etmesiyle yetmiyor. Bütün sivil toplum örgütleri dahil iş adamlarımız dahil herkesin bu eli Mersin İdmanyurdu'na uzatması lazım. Sıkıntılarınızı biliyoruz. Şu anda yüreğinizin nasıl çarptığını biliyoruz. Sizleri gördükçe bizlerde üzülüyoruz. Bu takım bizim gözümüzün önünde yok olup gidiyor, hepimizin çok üzgünüz. Bu konuyla ilgili yine biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mersin İdmanyurdu ayakta kalacak diye bekliyoruz. Ben taraftarlarımızın duyarlılığını Mersinlilerin dinleyeceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından taraftarlar Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) da önüne yürüyerek, iş adamlarından yardım talep ettiler. Ardından taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Mersin İdmanyurdu taraftarları ve futbolcuları, yardım için belediyeye yürüdü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber