Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 17 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

Mersin İdmanyurdu’nun 91. yaşı kutlandı

Bu yıl TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar takımlarının 91. kuruluş yıl dönümünü tezahüratlarla...

Mersin İdmanyurdu’nun 91. yaşı kutlandı

Bu yıl TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar takımlarının 91. kuruluş yıl dönümünü tezahüratlarla ve meşalelerle kutladı.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kırmızı-lacivertli takımın taraftarları, tezahüratlar yapıp, meşaleler yakarak takımlarının 91. yaşını kutladı. Burada taraftarlar adına açıklama yapan Onur Güder, kulübü 91 yıl önce Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra, nice yokluklar içerisinde, birkaç emekli insanın bir araya gelerek kurduğunu, takımı sahiplenen taraftarların kulübü bugünlere kadar sevdalarıyla taşıdığını söyledi.

Gönüllerinden geçenin bugünü bayram havasında yaşamak olduğunu kaydeden Güder, "Her yeri bayraklarla donatıp, sahili bir uçtan bir uca meşalelerle gündüz gibi aydınlatalım. Çocuklar gibi şen olalım, meşalenin kırmızısı, gecenin lacivert tonuyla birleşsin. İdmanyurdu'nun renkleri tüm şehri sarsın ama bugün bayram yaşayacak bir durumumuz yok. 91 yıl önce dedelerimizin yokluk içerisinde kurduğu bu kulübe sahip çıkılmamasının burukluğunu yaşıyoruz. İçimiz buruk, kalbimizde sonsuz acı. Bu kulüp Kurtuluş Savaşı döneminde bile yaşamadığı sorunları bu çağda son birkaç yıldır yüreği hiç sızlamayan insanlar tarafından yaşadı. Yürekleri sızlamıyor çünkü evlat acısı yaşamamışlar bu insanlar. Mersin İdmanyurdu'nun bizim çocuğumuz gibi üzerine titrediğimiz bir sevdanın sahibi olduğunu bile bile sonsuz yaralar açtılar. Buraya toplanan insanların sorunu bu kulübün alt lige düşüp top oynaması kesinlikle değildir. Bu insanlar takım amatöre bile düşse bir an tereddüt etmeden, ülkenin hangi şehri olursa olsun gelip kırmızı-lacivert renkleri haykıracak kadar seviyor" diye konuştu.

"Ah ediyoruz takımı bu hale düşüren insanlara"

Buraya toplanan insanların sevgisinin, hiçbir maddi güç ile ölçülmeyeceğini vurgulayan Güder, "Ah ediyoruz bu takımı bu hale düşüren insanlara, yüreği sızlamayan vicdansız kravatlılara. Forma bu sene alt yapımızdan çıkan gençlere emanet olacak. O çocuklar bizim her şeyimiz. Bu çocukların bizim emanetimize sahip çıkacaklarından şüphemiz yoktur. Sezon sonunda hangi pozisyonda olursak olalım, ligde kaçıncı sırada olduğumuz fark etmez. Yeter ki formayı hakkı ile terletsinler. Hakkı ile terletilen formanın yanında çocuklarımız için Güney kale arkası tribününde yer alacağız" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir isteğimiz yok"

Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan'a da tepki gösteren Güder, "Artık senden hiç bir isteğimiz yoktur. Zaten söylediklerimizin hiçbirini yapmıyorsunuz. Söylesek ne değişir bu saatten sonra. Kulübün ilk başkanı merhum sizi mezarından görünce kahroluyordur. Siz hem ölülerimizi hem dirilerimizi mahvettiniz. Hakkımız helal olmasın, iki elimiz iki cihanda yakanızdan eksik olmasın. Hafta sonu ligler başlıyor. Ligin ilk maçı olan Yeni Malatyaspor karşılaşmasına, tüm Mersin İdmanyurdu düşmanlarına inat tribünde ki yerlerimizi almanızı istiyoruz. Gelin bu takımın sahipsiz olmadığını gösterelim. Gelin 91 yıllık mazisinde nice başarılara imza atan bu değerin adını haykıralım" dedi.

Konuşmaların ardından taraftarlar, tezahüratlarla, meşalelerle kutlamalara devam etti. Çevreden geçen vatandaşlar da taraftarlara destek verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber