Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Ağustos 2017 - 14:43 Yorum: 0

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden ’tazminat’ açıklaması

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, kapanan devlet hastanesindeki taşeron firma elemanlarının tazminatlarına ilişkin yaptığı...

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden ’tazminat’ açıklaması

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, kapanan devlet hastanesindeki taşeron firma elemanlarının tazminatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm personellerimizin tazminatları bayramdan önce hesaplarına geçecektir" dedi.

Çamsarı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Taşeron işçilerin tazminat kavgası" başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı. Mersin Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile mevzuata göre taşeron personellerin bağlı olduğu yüklenici ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasındaki hizmet sözleşmesinin karşılıklı feshedildiğini hatırlatan Çamsarı, "Ancak çalışanlarımızın mağdur edilmemesi adına Şehir Hastanesi'nin firması ile tüm işçilerimizin Şehir Hastanesi'nde istihdamına yönelik görüşmeler Genel Sekreterliğimizce yapılmış ve işçilerimiz Şehir Hastanesi'nde istihdam edilmiştir. İşçilerimizin fesihten doğan tazminat alacakları ile ilgili olarak gerekli belgeleri kendilerinden ve önceki yüklenicilerinden istendi. Bu belgelerinin tarafımıza iletilmesinden doğan gecikmeler olduğu doğru ancak Genel Sekreterliğimiz ve Şehir Hastanesi yöneticiliği gece gündüz çalışarak tazminatların ödenmesine esas evrakları hazırlamıştır. Gerekli ödenek kurumumuzdan istenmiş ve gelmiştir. Şimdiye kadar 200'e yakın personelimize tazminatları ödenmiştir" diye konuştu.

"Tazminatlar bayramdan önce hesaplarına geçecek"

Halihazırda muhasebeleştirme işlemlerini takiben tüm kıdem tazminatlarının da ödenme aşamasında olduğunu ifade eden Çamsarı, şöyle devam etti:

"Yapılan tüm açıklamalara, kendilerine verilen bilgilere rağmen işçilerimizin "muhatap bulamadıkları, kendilerine kıdem tazminatlarının ödenmediği" yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı işçilerimizin provakatif ve infial oluşturan hareketleri Genel Sekreterliğimiz binası önünde izinsiz ve bilgilendirmeden yaptıkları toplanma hareketi, Genel Sekreterliğimizin bir kamu kuruluşu olması hasebiyle kabul edilebilir değildir. Genel Sekreterliğimizde oluşturdukları arbedede provokasyon yapan birkaç işçimizin münferit hareketleridir. Kamu kuruluşu olarak hukuki haklarımız saklı kalmak koşulu ile sağduyulu ve mağduriyetin önüne geçecek şekilde mevzuatlar çerçevesinde hareket edilmektedir. Tüm personellerimizin tazminatları bayramdan önce hesaplarına geçecektir. Yıllarca kamuda çalışmış işçilerimizin kamu personeline yakışacak şekilde sağduyulu davranacaklarına itimadımız tamdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber