Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 14 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Mersin, "Miami Kruvaziyer Fuarı"na katılıyor

Mersin'in, dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan 'Miami Kruvaziyer Fuarı'na 4'üncü kez katılacağı duyuruldu

Mersin, 'Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılıyor

MERSİN (AA) - Mersin'in, dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan 'Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılacağı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in, 16-19 Mart tarihlerinde Miami’de gerçekleştirilecek fuara, 4'üncü kez katılacağını belirtti.

Liman ve marinaların daha aktif kullanılması ve dolayısıyla denizden daha fazla yararlanma yönünde, turizm kentlerinden farklı olarak konumlandırma projelerine başladıklarını ifade eden Kocamaz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, kruvaziyer turizminde gittikçe yükselen bir grafiğe sahip. Tarihinden doğasına, ulaşımından sosyal hayatına kadar bu turizmin ihtiyaç duyduğu her şey Mersin’de var. Mersin’in bu pastadan pay alması için elimizden geleni yapacağız. İlk adımı bu fuara katılarak atmış olduk. 324 kilometrelik sahil şeridine sahip Mersin’i, kruvaziyer turizminin en önemli duraklarından biri haline getirmekte kararlıyız."

Kentsel yenileme ve kentsel yaşam alanları oluşturma projelerinin, kruvaziyer turizmine olanak sağlayacak şekilde planlandığını kaydeden Kocamaz, bu turizmle Mersin’in ekonomik anlamda hareketleneceğini ve Türkiye’nin dünyaya açılan önemli bir kapısı olacağını aktardı.

Kocamaz, Mersin Turizm Platformu koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Limanı yetkililerinin de katılacağı fuarda, Mersin’in potansiyel değerlerinin tanıtılacağını, kruvaziyer turizminin kente getirilmesi için işbirliği sağlanacağını ve birtakım protokoller imzalanacağını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber